IGPR: Percheziții în Iași la persoane bănuite de evaziune în comerțul cu animale; prejudiciu - 3,7 milioane de lei

IGPR: Percheziții în Iași la persoane bănuite de evaziune în comerțul cu animale; prejudiciu - 3,7 milioane de lei

Polițiștii din Iași efectuează miercuri șase percheziții în județ, la trei administratori ai unor societăți comerciale, bănuiți de evaziune fiscală, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.700.000 de lei.

"În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, efectuează șase percheziții, în județul Iași, la domiciliile și sediile societăților comerciale a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

De asemenea, polițiștii pun în executare șapte mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de implicare în activitatea economică ilicită.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 — 2014, trei persoane, în calitate de administratori a trei societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate comerțul cu animale vii, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care ar avea la bază operațiuni fictive", se arată în comunicat.

La acțiuni participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”