IGPR: Percheziții la Strehaia și Brașov, la suspecți de înșelăciune și spălare de bani; prejudiciul - 750.000 lei

IGPR: Percheziții la Strehaia și Brașov, la suspecți de înșelăciune și spălare de bani; prejudiciul - 750.000 lei

Polițiștii din Mehedinți efectuează joi dimineața, în orașul Strehaia și municipiul Brașov, patru percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și spălare a banilor, cu un prejudiciu de 750.000 lei, urmând a fi puse în aplicare cinci mandate de aducere, au informat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPR, la data de 6 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, beneficiind de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R., efectuează patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune săvârșită prin mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare a banilor, în orașul Strehaia, județul Mehedinți și în municipiul Brașov.

Totodată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mehedinți verifică punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale din județele Mehedinți și Sibiu, în vederea indisponibilizării mărfurilor provenite din înșelăciuni.

Din cercetări a reieșit că, începând din 2016, șapte persoane și-ar fi însușit cantități importante de mărfuri, prin inducerea în eroare și prejudicierea a 23 de agenți economici, care ar fi acceptat livrarea cu plata la termen a carburanților auto și a materialelor de construcții către mai multe societăți. Aceste firme ar fi fost controlate prin interpuși de către membrii grupului infracțional. Ulterior preluării mărfurilor, acestea ar fi fost supuse unui proces de transfer și schimbare, în vederea ascunderii provenienței ilicite, reiese din comunicat.

Conform Poliției Române, prejudiciul estimat cauzat este de peste 750.000 de lei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

2 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…