IGPR: Peste 1.000 de persoane, preluate din zonele de frontieră, în ultimele 24 de ore

IGPR: Peste 1.000 de persoane, preluate din zonele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Poliţiştii au preluat, în ultimele 24 de ore, 326 de autovehicule cu 1.034 de persoane din zonele de frontieră şi au verificat 50.800 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina.

"Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a şase dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.741 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 16.600.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei", informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au realizat 2.623 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.162 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 216 acţiuni.

"98 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi 11 persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 72 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 128 de permise şi retrase 111 certificate de înmatriculare", arată sursa citată.

Peste 14.000 de poliţişti au acţionat, miercuri, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

"În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de aproape 4.193 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale MApN", precizează IGPR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...