IGPR: Zeci de percheziții în București și șapte județe la suspecți de infracțiuni economice

IGPR: Zeci de percheziții în București și șapte județe la suspecți de infracțiuni economice

Polițiști de investigare a criminalității economice din Prahova au efectuat, joi dimineață, 52 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române, acțiunea, coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a avut loc în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița și a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Conform anchetatorilor, în perioada 2010 — 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale.

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite zece societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 3.000.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor.

De la locațiile vizate au fost ridicate documente, înscrisuri și bani, în timp ce 40 de persoane au fost aduse la audieri.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploiești.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului