Ilie Bîrzu, desemnat primar interimar al municipiului Bacău; Raluca Năstase va fi viceprimar

Ilie Bîrzu, desemnat primar interimar al municipiului Bacău; Raluca Năstase va fi viceprimar

Ilie Bîrzu, consilier municipal din anul 1992, a fost desemnat, marți, într-o ședință extraordinară a Consiliului local, în funcția de primar interimar al municipiului Bacău, iar Raluca Năstase în cea de viceprimar. Ambii sunt membri ai PNL, formațiune politică ce deține majoritatea în Consiliul local Bacău, for din care mai fac parte doar trei reprezentanți UNPR și un independent. De altfel, doar consilierul independent Corneliu Jitariu a votat împotriva celor două propuneri.

Numirea celor doi vine după ce în urmă cu opt zile, prin ordin al prefectului Ioan Ghica, primarul ales în iunie 2012, Romeo Stavarache, a fost suspendat după decizia judecătorească de plasare a acestuia în arest la domiciliu ca urmare a încălcării controlului judiciar stabilit de instanță într-un dosar în care este judecat pentru acte de corupție.

Radu Ababei rămâne în continuare al doilea viceprimar băcăuan.

Romeo Stavarache este pentru a doua oară suspendat din funcție, o măsură asemănătoare fiind luată în perioada iunie — decembrie 2015 când a efectuat o aproape o lună de arest preventiv și apoi arest la domiciliu , fiind implicat într-un alt dosar de corupție care se judecă la Curtea de Apel Alba.

Ilie Bârzu a declarat că va merge 'la pas, prin fiecare zonă a Bacăului'.

,,În condițiile în care băcăuanii nu mai au încredere în instituția primăriei, voi merge, la pas, prin fiecare zonă a Bacăului, implicându-mă direct și prompt în rezolvarea unor probleme punctuale ce nu mai suportă amânare până la constituirea unei noi administrații municipale în iunie 2016. Sunt, apoi, o serie de importante investiții care trebuie terminate până pe 30 iunie din fonduri proprii, pentru a nu fi nevoiți să returnăm banii primiți deja din finanțări europene', a precizat, pentru AGERPRES, Ilie Bîrzu.

Ilie Bîrzu este cel de-al treilea primar al municipiului Bacău instalat în funcție după alegerile din iunie 2012, după Romeo Stavarache, suspendat de două ori, și Vasile Tescaru, viceprimar din ianuarie 2013 care a îndeplinit din iulie 2014, timp de șapte luni, atribuții de primar pe perioada cât Romeo Stavarache s-a aflat în arest preventiv ori la domiciliu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA