Ilie Carabulea şi fiul său Oprea au fost arestaţi preventiv alături de alte trei persoane

Ilie Carabulea şi fiul său Oprea au fost arestaţi preventiv alături de alte trei persoane

 Omul de afaceri Ilie carabulea şi fiul său, Oprea, au fost arestaţi preventiv în această seară, într-un nou dosar Carpatica Asig. Alături de cei doi, alte trei persoane au fost arestate prevetintiv. Este vorba despre Angela Toncescu, fosta şefă a comisiei de supraveghere a asigurărilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în prezent preşedinta consiliul de administraţie al Carpatica Asig, Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig şi Gheorghe Nasărău, director de daune la Carpatica Asig.

În arest la domicliu au fost plasate Maria Coşa, unul din oamenii de bază din companie pe latură economică şi Georgeta Criveanu. Decizia Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, caz în care competenţa revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Cei 7 sunt cercetaţi într-un nou dosar în care DIICOT Sibiu investighează pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii au făcut în cursul zilei de miercuri, 2 martie, percheziţii la locuinţa omului de afaceri din Sibiu şi la mai multe sedii ale Carpatica Asig. Seara, în jurul orelor 18:00, omul de afaceri a fost dus la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri, fiind ulterior reţinut, alături de alte şase persoane.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei”, arată DIICOT.

Omul de afaceri din Sibiu este de asemenea cercetat într-un alt dosar, care vizează tot Carpatica Asig, dosar în care este acuzat de comiterea a şase infracţiuni şi în care mai sunt trimişi în judecată, printre alţii, Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte ASF, sau Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru Daniel Chiţoiu. În anul 2012, Ilie Carabulea a fost eliberat condiţionat din închisoare după nici 6 luni, fiind încarcerat într-un dosar având ca obiect infracţiuni de corupţie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei