Ilie Năstase, previziune despre Simona Halep: Cum vede viitorul ei după cazul de dopaj

Ilie Năstase, previziune despre Simona Halep: Cum vede viitorul ei după cazul de dopaj

Fostul tenisman, Ilie Năstase, a declarat că Simona Halep, jucătoare testată pozitiv la un control antidoping în toamna anului trecut, va mai juca după încheierea procesului, deoarece este încă tânără. Prezent la Dr. Oetker Junior Trophy Bucharest, „Nasty“ a menţionat însă că întârzierea în judecarea cazului de doping nu este în favoarea Simonei Halep.

Ilie Năstase, optimist că cea mai bună jucătoare din istoria României poate reveni în sport

"Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă. Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii", a afirmat Năstase.

"Pentru imaginea ei nu mai vorbim că nu e bine. Şi turneele pe care le-a pierdut. Adică dacă e nevinovată, ea a pierdut şi turnee şi bani. Pentru că până la urma urmei pentru asta joacă. Nu ştiu câţi bani a pierdut, depinde până unde ajungea în fiecare turneu", a adăugat el.

Dr. Oetker Junior Trophy Bucharest, un turneu important

Peste 200 de jucători din 25 ţări participă la ediţia a 11-a a turneului Dr. Oetker Junior Trophy Bucharest, competiţie din circuitul Tennis Europe rezervată jucătorilor sub 14 ani şi organizată la Centrul Naţional de Tenis (CNT) din Capitală între 15 şi 21 mai, au anunţat, luni, organizatorii într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a declarat că turneul de la Bucureşti este o adevărată rampă de lansare pentru copii, dând ca exemplu faptul că liderii mondiali la masculin şi feminin, sârbul Novak Djokovic, respectiv poloneza Iga Swiatek au jucat la turneul Junior Trophy.

"A devenit o tradiţie ca la mijlocul lunii mai cel mai puternic turneu pentru copii din sud-estul Europei să aibă loc la Bucureşti. Pentru copiii din România este extrem de important că pot juca acasă o astfel de competiţie şi pot obţine puncte importante pentru a urca în clasament şi a avea ocazia în viitor să participe la alte turnee şi astfel să avem alţi campioni care să ne bucure. Eu sunt sigur că şi la această ediţie vom avea meciuri disputate în care vom putea vedea pe teren viitori campioni, pentru că a deveni deja cunoscut faptul că Swiatek şi Djokovic au trecut pe la Junior Trophy. Aşadar turneul este o bună rampă de lansare. Ar fi bine să reţinem participanţii la această ediţie pentru că peste 10-15 ani unii dintre ei vor fi liderii mondiali de la acea vreme", a spus Cosac.

Prezent la conferinţa de presă, primul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, a subliniat importanţa organizării turneelor pentru copii şi a investiţiilor în sport în general. "Dacă toţi premierii acestei ţări au spus că sportul nu e prioritar, înseamnă că suntem nebuni toţi. O să plătim de zece ori mai mult la sănătate dacă nu vom băga bani în sport acum. Să ne uităm la ţările civilizate, toate au investit foarte mult în sport şi asta se vede. Copiii lor sunt sănătoşi, merg drept, aleargă corect... ai noştri sunt graşi şi nici nu ştiu să alerge. De ce? Pentru că nu sunt învăţaţi. De asta e nevoie de investiţii în sport", a explicat fostul tenisman.

Jucătoarea de tenis Irina Fetecău a menţionat că turneul de la Bucureşti reprezintă o şansă pentru copiii din România de a evolua la nivel înalt.

"Mă bucur să mă aflu aici la lansarea celei de-a unsprezecea ediţii a acestui turneu prestigios, Dr. Oetker Junior Trophy. Este foarte important că avem an de an o competiţie de acest nivel dedicată copiilor. În primul rând pentru copii români care poate nu au mereu şansa de a merge în străinătate să joace turnee. Iar cu acest turneu au şansa să joace la nivel înalt chiar aici, la Bucureşti. Au fost nume mari care au jucat la acest turneu, cum este Swiatek, şi sunt convins că şi la această ediţie vom putea urmări mulţi jucători de perspectivă. Pentru că această competiţie este un punct de plecare pentru copii", a afirmat ea.

Ioan Cozma, directorul general al sponsorului principal, a afirmat la rândul lui: "Sunt foarte încântat că am reuşit să ne ţinem de cuvânt, adică ceea ce spuneam acum 11 ani înaintea primei ediţii. Atunci visam să facem un Petit As aici la Bucureşti, iar azi putem spune că acesta a devenit realitate. Turneul a ajuns la a 11-a ediţie şi de fiecare dată avem peste 200 de jucători din 25 de ţări care participă. Pentru că pe tablou sunt 125, însă ţinând cont de cei din calificări numărul trece de 200 de jucători, iar asta nu este uşor deloc. Bugetul turneului este acelaşi de anul trecut, însă ne străduim să menţinem aceleaşi standarde".

În cadrul conferinţei de presă, Federaţia Română de Tenis i-a premiat pe cei mai buni juniori români, Eva Maria Bulai şi Ştefan Szabo primind Trofeul Tinerelor Talente 2023.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis

George Cosac așteaptă banii pentru tenis

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că asociaţia aşteaptă finanţările de la bugetul de stat din 2017 şi 2018, după ce a câştigat procesele cu Ministerul Sportului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În 2017, Federaţiei Române de Tenis i-a fost sistată finanţarea şi au urmat o serie de procese cu Ministerul Sportului. Iar finanţarea a fost sistată până în 2020. FRT a câştigat procese la Înalta Curte pentru 2017 şi 2018, iar acum urmează să îşi primească acei bănuţi... sper într-o bună zi. Pentru că azi, Ministerul Sportului nu pune în aplicare şi nu recunoaşte hotărârea Înaltei Curţi, asta în condiţiile în care pe calea justiţiei mai sus de Înalta Curte nu ai unde să mergi. Noi sperăm că vom intra într-o normalitate. Ministerul este partenerul tuturor federaţiilor. Noi nu avem nimic personal cu domnul Novak, dânsul nici nu era atunci. Eu sunt convins că acele persoane din spatele dânsului, adică Biroul Juridic, ar trebui să îl informeze şi să îi ofere toate detaliile astfel încât dânsul să poată pune în aplicare hotărârea Înaltei Curţi", a spus preşedintele.

"Eu ştiu exact când a început scandalul dintre FRT şi Ministerul Sportului, ştiu exact cine a fost în spatele celor doi indivizi din cadrul ministerului care au sistat finanţarea. Sper că va veni şi ziua în care vor spune cu nume şi prenume cine i-a obligat să facă acest lucru şi cine îşi asumă această responsabilitate. Sunt milioane de lei pierdute de FRT şi sute de copii care în această perioadă nu au fost susţinuţi de noi să facă performanţă. Eu un lucru extrem de grav care trebuie rezolvat", a adăugat el.

Întrebat exact câţi bani trebuie să primească FRT de la Ministerul Sportului, Cosac a răspuns: "Sunt mai multe milioane de lei pe care federaţia trebuie să le primească de la Minister. În perioada aceea, FRT era între cele patru federaţii cu medalii olimpice la Rio... deci în mod normal bugetul s-ar fi ridicat undeva între 8 şi 10 milioane de lei. În plus, după atâţia ani, se iau în calcul şi penalităţile. Federaţia Română de Tenis aşteaptă acele sume de bani pentru a le investi în copiii care îşi doresc să facă performanţă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…