Ilie Năstase, prins din nou băut la volan!/ A rămas fără permis 90 de zile/În 2019 a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru aceeași faptă

Ilie Năstase, prins din nou băut la volan!/ A rămas fără permis 90 de zile/În 2019 a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru aceeași faptă

Ilie Năstase a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins din nou la volan sub influența băuturilor alcoolice, au declarat pentru G4Media surse juridice.


Fostul tenismen avea o alcoolemie relativ redusă, de 0,22, dar polițiștii l-au lăsat fără dreptul de a conduce în următoarele trei luni pentru că acesta nu este la prima abatere de acest gen. Conform legii, se deschide dosar penal de la alcoolemie 0,80.

În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Ilie Năstase 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru că a condus sub influența alcoolului. Judecătorii au dispus la acea vreme și un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Ilie Năstase nu a avut voie să conducă niciun autovehicul pentru care este nevoie de permis.

La ultimul termen din proces, care a avut loc în iunie 2019, Ilie Năstase le spunea judecătorilor că regretă faptele. ,,Regret faptele (…) până la 35 de ani nu am consumat alcool”, a spus fostul jucător de tenis. Avocata sa a cerut reducerea pedepsei de 9 luni și 10 zile, primită în primă instanţă.

Însă Curtea de Apel Bucureşti a fost de acord cu Judecătoria Sectorului 1 şi a ținut cont de “impactul pe care cariera sa l-a avut în promovarea României în lume”, însă îi atrage atenţia fostului tenismen cu privire la faptul că se poate transforma uşor într-un exemplu negativ.

„Se impune însă a se atrage atenția inculpatului cu privire la faptul că toate faptele pozitive care-l pun într-o lumină bună în ochii societăț ii românești și nu numai, realizate de aceasta în aproape o viață, pot fi lesne uitate în măsura în care acesta va continua să săvârşească fapte antisociale, putându-se transforma ușor într-un exemplu negativ”, nota CAB în 2019.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”