Iliescule, de asta l-ați omorât? Cine a luat dosarele Corbii 1 și Corbii 2, cu agenții ruși aflați pe teritoriul României, din fișetul lui Ceaușescu?

Iliescule, de asta l-ați omorât? Cine a luat dosarele Corbii 1 și Corbii 2, cu agenții ruși aflați pe teritoriul României, din fișetul lui Ceaușescu?

Iliescule, de asta l-ați omorât? Cine a luat dosarele Corbii 1 și Corbii 2, cu agenții ruși aflați pe teritoriul României, din fișetul lui Ceaușescu? Rechizitoriul Dosarului Revoluției scoate la iveală un amănunt despre care până acum s-a vorbit foarte puțin, dar care pare a fi adevăratul motiv pentru care Iliescu și gașca de rusofili din jurul său s-au grăbit să-l omoare pe Nicolae Ceaușescu. Unul dintre ofițerii de la Târgoviște care a stat de vorbă cu Nicolae Ceaușescu: “Mi-a spus ca dosarele Corbii 1 si Corbii 2, legate de agentii rusi aflati pe teritoriul Romaniei in functii inalte sau pe teren, se aflau in biroul sau, in fiset."

Mai multi ofiteri de armata din cadrul garnizoanei Targoviste au povestit procurorilor militari care au instrumentat Dosarul Revolutiei ce au facut Elena si Nicolae Ceausescu in unitatea militara inaintea procesului.

Amintim ca in acest caz au fost trimisi in judecata Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu, acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Potrivit procurorilor militari, la Targoviste a fost vorba de "un proces penal simulat in urma caruia fostul cuplu prezidential a fost executat."

"La data de 24 decembrie 1989, in sediul MApN, grupul de decizie politico-militara din cadrul CFSN (Iliescu Ion, Brucan Silviu, Militaru Nicolae si Voiculescu Voican Gelu) a hotarat ca, la data de 25 decembrie 1989, sa fie organizat un proces simulat in urma caruia Ceausescu Nicolae si Elena sa fie condamnati la moarte si executati imediat", prezinta faptele procurorii militari.

Dupa uciderea cuplului Ceausescu, puterea in Romania a fost preluata de o grupare filosovietica, ante-constituita, formata din nomenclaturisti marginalizati de Nicolae Ceausescu si militari prosovietici (cu studii in URSS), care aveau nevoie de legitimare in fata poporului, mai arata procurorii.

Ziare.com prezinta mai multe declaratii date de ofiteri din cadrul unitatii militare in care povestesc ce spuneau Elena si Nicolae Ceausescu despre schimbarile din tara.

Trei ofiteri descriu reactiile sotilor Ceausescu atunci cand au aflat ca Ion Iliescu a preluat puterea: "Ti-am spus sa-l lichidam, dar nu m-ai inteles, ai spus ca este suficient sa-l marginalizam", "Tu nu m-ai lasat sa-l termin! Acum o sa ne termine el pe noi" sau "Ti-am spus sa-l lichidam, dar nu m-ai inteles, ai spus ca este suficient sa-l marginalizam".

Ion Tecu avea gradul de maior in decembrie 1989 si detinea functia de loctiitor al comandantului unitatii. El a fost audiat ca martor in 2006 si in 2017 de procurorii militari.

Potrivit acestuia, Ceausescu le-ar fi recomandat ofiterilor sa-l asculte pe generaul Atanasie Stanculescu, pe care-l numise cu trei zile inainte in functia de ministru al Apararii, dar care se alaturasera grupului condus de Ion Iliescu.

Tecu povesteste despre o discutie telefonica dintre comandantul UM 01417 Targoviste, Andrei Kemenici, si Ion Iliescu, privind situatia sotilor Ceausescu.

"Am stat de vorba in biroul comandantului aproximativ zece minute cu sotii Ceausescu, care m-au intrebat de situatia din tara si cine conduce. Eu le-am spus ca este revolutie, iar la conducere se afla drept lider Ion Iliescu. Atunci Elena Ceausescu i-a spus ca: Ion Iliescu trebuia terminat mai demult. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

(...)

Alaturi de sotii Ceausescu am ramas in dormitor.

(...)

Nicolae Ceausescu sustinea ca generalul Milea s-a sinucis si ca il considera tradator, de altfel sustinea ca a fost tradat de toti.

(...)

M-a intrebat armata ale cui ordine le executa, iar eu i-am spus ca cele ale generalului Gusa (fost sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane, eliberat din functie pe 28 decembrie 1989 - n.red.), Ceausescu spunandu-mi ca acesta este un tradator si ca ar fi bine sa executam ordinele generalului Stanculescu.

Comunicandu-i ca discutam cu acesta de o ora, Nicolae Ceausescu a spus ca facem foarte bine, deoarece in cursul acelei dimineti, la ora 09:00, semnase ordinul de numire a acestuia in functia de ministru al Apararii Nationale.

Iesind din camera lor am asistat la o discutie telefonica a colonelului Kemenici cu Ion Iliescu, in jurul orei 19:00, prin care ultimul ii solicita sa execute numai ordinele generalului Stanculescu pentru a pastra secretul operatiunii.

(...)

Am ramas surprinsi de faptul ca atat Nicolae Ceausescu, cat si Ion Iliescu ne solicitau sa ascultam ordinele aceluiasi general - Stanculescu", mai povesteste ofiterul.

Unde sunt dosarele Corbii?

Ion Tecu le-a relatat procurorilor ca a avut mai multe discutii in special cu Nicolae Ceausescu. Dictatorul i-ar fi spus ca a lasat schema de organizare a Securitatii lui Atanasie Stanculescu, iar dosarele Corbii 1 si Corbii 2, legate de agentii rusi aflati pe teritoriul Romaniei in functii inalte sau pe teren, se aflau in biroul sau, in fiset.

"Am discutat despre generalul Militaru Nicolae, despre care initial nu si-a adus aminte, dar dupa cateva minute a spus ca il stie pe acesta foarte bine si ca este agent sovietic care a tradat grosolan cu cativa ani in urma si care merita executat, dar au intervenit rusii si a fost nevoit sa il ierte si sa-l numeasca adjunct al ministrului Constructiilor.

Mi-a spus ca pana sa plece din biroul sau din Comitetul Central, spre elicopter, a lasat pe masa schema intreaga de organizare a Securitatii si ca l-a rugat pe generalul Stanculescu sa o stranga si sa aiba grija de ea, fiind grabit catre elicopter de catre generalul Stanculescu.

Mi-a spus ca dosarele Corbii 1 si Corbii 2, legate de agentii rusi aflati pe teritoriul Romaniei in functii inalte sau pe teren, se aflau in biroul sau, in fiset."

"Cine ma!? Spionul ala sovietic?"

Locotenent-major Iulian Stoica, fost sef al cercetarii la UM 01417 Targoviste, descrie in declaratia sa de martor o scena care a avut loc intre Elena Si Nicolae Ceausescu, atunci cand i-a spus ca Ion Iliescu este la conducere.

"Le-am povestit, la solicitare, sotilor Ceausescu ce vazusem la televizor.

(...)

Cand i-am spus despre Ion Iliescu, Nicolae Ceausescu s-a infuriat si a spus Cine ma!? Spionul ala sovietic? uitandu-se spre Elena Ceausescu, repezindu-se spre ea, i-a spus: Tu nu m-ai lasat sa-l termin! Acum o sa ne termine el pe noi."

"Militaru, un agent sovietic"

Scena este descrisa si de maiorul Ion Mares, loctiitor al comandantului unitatii.

"M-am reintors in biroul unde erau tinuti sotii Ceausescu si am avut cu acestia o alta discutie. Nicolae Ceausescu a intrebat de cine este condusa armata, iar eu i-am spus ca, din cate am vazut la televizor, de generalul Militaru, iar el a intrebat cine e, la care Elena Ceausescu i-a raspuns ca este un agent sovietic.

Am mai intrebat cine conduce tara, iar maiorul Tecu i-a spus ca Ion Iliescu. Aici a devenit nervos si a tipat la Elena: Ti-am spus sa-l lichidam, dar nu m-ai inteles, ai spus ca este suficient sa-l marginalizam!".

Acuzatie: S-au legitimat fata de popor

Procurorii militari conchid ca uciderea la 25 decembrie 1989 a cuplului Elena si Nicolae Ceausescu, dupa supunerea acestora la un proces penal fara respectarea drepturilor procesuale elementare, "a facut parte integranta din inducerea in eroare exercitata de grupul politico-militar (varfurile decizionale ale CFSN si ale MApN) ajuns la putere in stat si a avut drept scop legitimarea in fata poporului roman, ascunderea filosovietismului si preconstituirii acestei puteri."

Prin dezinformari si diversiuni s-ar fi creat conjunctura falsa necesara pentru a putea fi eliminati fizic sotii Ceausescu.

Mijlocul prin care s-a realizat acest asasinat ar fi fost cel al unui proces penal simulat in urma caruia fostul cuplu prezidential a fost executat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani