Imagine rară cu miliardarul Dan Petrescu și familia sa, morți în accidentul aviatic din Italia. În avion au fost și fiicele lui Miki Alexandrescu, fost ziarist specializat în Formula 1

Imagine rară cu miliardarul Dan Petrescu și familia sa, morți în accidentul aviatic din Italia. În avion au fost și fiicele lui Miki Alexandrescu, fost ziarist specializat în Formula 1

Miliardarul Dan Petrescu, cel mai bogat român, a murit duminică într-un accident aviatic în în Italia, potrivit presei din Penisulă. Alături de el se aflau fiul Dănuț și soția Regina, potrivit ziaristului Radu Tudor, care a publicat pe blogul său o imagine cu familia Petrescu.

Este o imagine extrem de rară, dat fiind că Dan Petrescu a fost un om de afaceri extrem de discret, care nu se afișa niciodată în public.

Alături de ei, în avionul privat se mai aflau și cele două fiice ale lui Dan “Miki” Alexandrescu, fost jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut. Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză, scrie Radu Tudor.

De asemenea, în avionul prăbușit se afla și un copil nou-născut, potrivit sursei citate.

Cine este Dan Petrescu, cel mai bogat român cu afaceri imobiliare, mort în accidentul aviatic de la Milano/Țiriac a declarat public de mai multe ori că Petrescu este mai bogat decât el

Omul de afaceri Dan Petrescu (68 de ani), care și-a pierdut viața împreună cu soția și băiatul său, era considerat în mediul afacerilor imobiliare drept cel mai mare investitor din piață. Petrescu s-a aflat la manșa avionului, potrivit presei italiene.

Potrivit Antena 3 , Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale.

Potrivit Adevărul.ro , chiar şi fostul tenismen Ion Ţiriac a susţinut de mai multe ori public faptul că Dan Petrescu este mai bogat decât el. „Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta listă a „Grupului de la Monaco”.

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac, pe care a reușit să-l depășească la capitolul avere, informează știriromânia.ro

Zeci de magazine METRO, AUCHAN, CARREFOUR, REAL, BILLA, au fost clădite pe terenurile sale, construite de el şi închiriate pentru 10-15-20 de ani companiilor operatoare. Aşa ar fi strâns o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

Miliardarul Dan Petrescu a reușit să-și țină departe de ochii curioșilor viața publică. Foștii parteneri de afaceri îl descriu drept un om modest, în ciuda averii sale uriașe: „Este o persoana umila, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este”. (Sursa: businessmagazin )

Potrivit unor surse citate de Gândul , Anca Surugiu, parteneră de afaceri a lui Dan Petrescu, ar fi cea care va prelua averea magnatului.

Omul de afaceri Anca Surugiu, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu, va prelua averea miliardarului Dan Petrescu, potrivit surselor Gândul. Ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile, era împuternicită, spun sursele citate.

(Sursa foto: Radu-Tudor.ro )



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...