Imagine uluitoare cu Stâlpii Creației realizată de telescopul James Webb

Imagine uluitoare cu Stâlpii Creației realizată de telescopul James Webb

Telescopul spațial James Webb a surprins din nou o imagine uluitoare din univers. De această dată este vorba despre cea mai clară și detaliată imagine a unei structuri cosmice cunoscută sub numele de Stâlpii Creației.

Stâlpii Creației FOTO NASA

Structura cosmică Stâlpii Creației este o regiune din Nebuloasa Vulturul ce se situează la aproximativ 6.500 de ani-lumină față de planeta noastră. În interiorul structurii formatî din nori de gaze și praf cosmic au loc procese de formare a stelelor, potrivit Digi24 .

Așa cum se poate observa în imagine, cele trei coloane sunt formate din gaze și praf stelar. Instrumentele din spectrul apropiat de infraroșu ale telescopului spațial James Web fac ca acestea să apară și semi-transparente, într-o imagine superbă și foarte bine detaliată.

Cu ajutorul acestei imagini cercetătorii vor putea să își reînnoiască modelele de formare a stelelor, prin numărarea mai precisă a noilor stele formate și a cantităților de gaze din regiune. Cu timpul aceștia vor putea înțelege mai bine modul în care stelele iau naștere.

NASA a postat și o imagine realizată cu telescopul Hubble pentru a arăta diferența de calitate a imaginii dintre Hubble și telescopul James Webb.

Diferența dintre poza realizata cu Hubble și James Webb   FOTO NASA

Diferența dintre poza realizata cu Hubble și James Webb FOTO NASA

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…