Imagini care dau fiori/Priviți, „ucigașii de tancuri” sunt în drum spre Ucraina!

Imagini care dau fiori/Priviți, „ucigașii de tancuri” sunt în drum spre Ucraina!

Lotul de vehicule blindate de luptă Bradley, descrise drept „ucigași de tancuri”, a ajuns în Germania, unde militarii ucraineni sunt instruiți pentru a le folosi pe câmpul de luptă.

De ce sunt considerate vehiculele Bradley „ucigași de tancuri”

Vehiculele modernizate M2A2 Bradley ODS au participat la „Operațiunea Furtună în Deșert”, numele dat intervenției americane în Războiul din Golf declanșat de fostul dictator irakian Saddam Hussein în august 1990. Acestea sunt de altfel și modelele trimise de SUA Ucrainei.

Generalul Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane din Europa, a descris aceste vehicule drept un potențial „ucigaș de tancuri” și trimiterea lor Ucrainei ca fiind o „idee excelentă” încă de dinainte ca administrația președintelui Joe Biden să confirme oficial acest lucru.

„Așa cum am spus acum câteva zile, am fost comandant de Brad (Bradley) în Desert Storm. Brad-ul (sau IFV/CFV) NU este un tanc, dar poate fi un ucigaș de tancuri... și un transportor de trupe. (IFV=Vehicul de Luptă al Infanteriei, CFV= Vehicul de Luptă al Infanteriei Mecanizate)”, a notat el pe pagina sa de Twitter în data de 5 ianuarie.

El a explicat că vehiculele M2A2 Bradley au pe turelă două rachete antitanc TOW, un tun automat Bushmaster de 25 mm, o mitralieră coaxială de 7,62mm, toate eficiente la distanțe mari.

„Acesta a fost un vehicul grozav. Am atacat eficient tancurile irakiene, blindatele BMP și alte ținte. Deși este un vehicul cu șenile, nu are multe probleme complicate legate de motor și turelă. Consum bun de benzină, viteză maximă de aproximativ 65 de kilometri pe oră pe teren accidentat, mentenanță minimă, protecție și putere de foc solide”, a lăudat el vehiculele fabricate în SUA.

Bradley „nu este un tanc, ci un ucigaș de tancuri”, a declarat luna trecută și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Ryder. „Credem că va ajuta (forțele ucrainene) foarte mult pe câmpul de luptă”, a subliniat el.

Ulterior, președintele Joe Biden a anunțat că administrația sa a aprobat și trimiterea a 31 de tancuri Abrams de fabricație americană către Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”