Imagini ciudate cu Serghei Șoigu, prezentate de presa rusă pentru a dezminți zvonurile legate de dispariția acestuia

Imagini ciudate cu Serghei Șoigu, prezentate de presa rusă pentru a dezminți zvonurile legate de dispariția acestuia

Un moderator al postului TV Russia 24 a întrerupt un interviu în direct pentru a difuza imagini preînregistrate a unei întâlniri operaționale a Consiliului Național de Securitate a țării, în care apărea și ministrul Apărării Serghei Șoigu, care nu a mai fost văzut de peste o săptămână. Postul TV nu a precizat și când a avut loc întâlnirea, relatează CNN.

Prezentatorul l-a citat pe purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, sugerând că Șoigu dădea de la distanță un raport despre așa-numita „operațiune militară din Ucraina”. Imaginile nu l-au arătat pe Șoigu vorbind, dar imaginea acestuia a apărut pe ecran printre alți participanți la o videoconferință în care raportau președintelui rus Vladimir Putin.

Mesajul lui Peskov a fost publicat și pe contul de Twitter al Kremlinului, adăugându-se că acesta i-a prezentat raportul său liderului de la Kremlin în cadrul unei întruniri a Consiliului de Securitate al Rusiei în care s-a vorbit și despre faptul că Ucraina ar tergiversa negocierile de pace.

Şoigu, un aliat apropiat al lui Putin, nu a fost văzut în ultima vreme, deşi a avut un rol principal în invazia Rusiei asupra Ucrainei. Unele rapoarte din presa rusă au speculat că ar putea avea probleme de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins discuțiile privind lipsa publică a lui Shoigu, spunând că are foarte multe de făcut. Vorbind joi la CNN, Peskov a refuzat să comenteze, de asemenea, o investigație independentă cu privire la faptul că surse din cadrul Ministerului Apărării care scurg informații despre problemele de sănătate ale lui Șoigu.

Shoigu a apărut ultima dată într-o emisiune Channel One pe 18 martie, despre care postul rusesc a spus că este din acea zi. Dar jurnaliştii ruşi au speculat că evenimentul difuzat a fost din 11 martie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...