Imagini cu haosul creat în Otopeni după ce Blue Air și-a suspendat toate zborurile

Imagini cu haosul creat în Otopeni după ce Blue Air și-a suspendat toate zborurile

După ce Blue Air și-a anulat marți toate zborurile, oamenii au făcut scandal pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, anunțul venind pentru unii dintre ei fix în momentul în care ar fi trebuit să se îmbarce în aeronave. Imagini cu haosul creat au fost postate pe rețelele sociale.

Pasagerii Blue Air fac scandal Foto: Arhivă

Zeci de pasageri au încercuit o reprezentanță a companiei care le-a dat „vestea” că Blue Air și-a suspendat toate zborurile din România.

Oamenii au rămas în țară, fără să mai poată pleca sau să-și recupereze banii pe bilete, ori să ia alt avion al companiei spre destinația propusă, cel puțin până pe 12 septembrie.

Blue Air Aviation suspendă de marţi, 6 septembrie, până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, a anunţat compania, printr-un comunicat.

Potrivit reprezentanţilor operatorului aerian, suspendarea zborurilor a fost determinată de faptul că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, compania Blue Air Aviation înregistrează o obligaţie fiscală la bugetul Fondului pentru Mediu în valoare de peste 28,7 milioane lei. Suma este reprezentată de neîndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021. În cazul companiei Blue Air, este vorba despre 54.230 de certificate. Termenul pentru restituirea certificatelor GES a expirat în luna mai 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”