Imagini cu ultimul zbor al unui general rus înainte ca avionul său să fie doborât de o rachetă Stinger VIDEO

Imagini cu ultimul zbor al unui general rus înainte ca avionul său să fie doborât de o rachetă Stinger VIDEO

Generalul-maior Kanamat Botaşev ar fi pilotul de cel mai înalt rang ucis în Ucraina şi al 10-lea general rus mort în război.

Vestea morţii sale a apărut în publicaţia rusă Kommersant, care a relatat despre înmormântarea sa.

Avionul său zbura la altitudine joasă când a fost lovit de o rachetă sol-aer Stinger şi nu s-a mai putut catapulta înainte ca aparatul în valoare de nouă milioane de dolari să se prăbuşească. Rachetele sol-aer Stinger de fabricaţie americană, care costă 130.000 bucata, au fost furnizate Ucrainei de Letonia şi Lituania.

Botaşev a fost doborât la sfârşitul lunii mai, în timp ce încerca să ajute trupele terestre ruse să scape de încercuire.

Videoclipul zborului final al lui Botashev a fost identificat de analistul militar Rob Lee după ce ştirea despre înmormântarea sa a apărut în presa rusă.

Pilotul de luptă în vârstă de 63 de ani fusese pensionat înainte de a reveni în prima linie.

Cel puţin 31 de piloţi militari ruşi şi-au pierdut viaţa peste Ucraina, deşi cifra ar putea fi mai mare. Analiştii apărării au spus că una dintre cele mai costisitoare greşeli ale Rusiei este lipsa superiorităţii aeriene asupra Ucrainei.

Kanamat Botaşev s-a născut în 1959 în Karachay-Cherkessia, a absolvit Institutul Superior de Aviaţie Militară Yeysk şi s-a calificat ca vânător-bombardier.

Imaginile ultimului zbor al lui Botaşev vin în contextul în care Rusia a pierdut un alt colonel în Ucraina cu doar câteva zile în urmă

Locotenent-colonelul Zaur Dimaiev, comandantul adjunct al batalionului 4 al regimentului de forţe speciale Ahmat Kadîrov, a fost ucis marţi de un baraj de artilerie în regiunea Donbas, a informat vineri postul Telegram Baza.

Dimaiev se afla într-un SUV militar în satul Kamişevaha, provincia Lugansk, când a fost lovit de un obuz ucrainean, potrivit site-ului - despre care se crede că ar avea legături cu serviciile secrete ruse.

Moartea sa adus numărul total de colonei ruşi ucişi în lupte la cel puţin 49, deşi o cifră oficială nu a fost publicată nici de Kiev, nici de Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...