Imagini cu un model de tun din Primul Război Mondial trăgând asupra dronelor rusești VIDEO

Imagini cu un model de tun din Primul Război Mondial trăgând asupra dronelor rusești VIDEO

Noi fotografii arată o pereche de tunuri montate pe o camionetă, în timp ce o înregistrare video îi arată pe soldații ucraineni trăgând cu ele spre ceea ce observatorii suspectează că sunt drone rusești, scrie Business Insider.

Tunul PM1910 Maxim Gun FOTO Brigada 118 de Apărare Teritorială 118

Este cel mai recent exemplu de armă neconvențională creată de către armata ucraineană prin improvizații pe baza unor sisteme mai vechi sau prin asamblarea unor piese de echipament. În acest caz, forțele ucrainene au găsit o utilizare pentru o armă proiectată acum peste 100 de ani pentru a doborî o amenințare care modelează războiul modern.

În weekend, Brigada 118 de apărare teritorială a Ucrainei a postat câteva fotografii cu soldați care țintesc și trag cu ceea ce conturile de informații din surse deschise au identificat ca fiind două mitraliere gemene PM1910, un derivat al tunului Maxim original, care au fost montate pe o camionetă ZAZ Tavria.

Modelul PM1910 a fost introdus pentru prima dată cu câțiva ani înainte de izbucnirea Primului Război Mondial și a fost folosit de Armata Imperială Rusă, dar și în războaiele ulterioare.

Fotografiile cu arma improvizată au fost distribuite pe rețelele de socializare de către contul din surse deschise OSINT. Alte fotografii publicate de Brigada 118 de apărare teritorială pe Facebook arată aceste arme în timpul tragerii, precum și soldații în timp ce ochesc o țintă.

Dar poate că cea mai bună imagine este un clip cu arma în acțiune. Înregistrarea video arată trupele ucrainene trăgând spre dronele în zbor, luându-le la țintă și lansând focuri asupra lor din spatele unui camion.

Deși ambele tabere au folosit armele, echipându-le adesea cu lunete îmbunătățite și alte modificări pentru a lovi mai bine țintele mobile și moderne, Ucraina le folosește încă din 2016.

Utilizarea a ceea ce părea a fi un tun Maxim nemodificat în bătălia de la Bahmut de către forțele ucrainene, la începutul acestui an, a atras în special atenția, sugerând că această armă automată a rămas de bază pentru ușurința în utilizare, potențialul de a fi modificată în mod convenabil și acela de a trage aproape nelimitat, atâta timp cât i se oferă un flux constant de muniție și este răcită cu apă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...