Imagini istorice cu regina Elisabeta alergând să privească o cursă de cai: „Doamne, mamă! Am castigat!”

Imagini istorice cu regina Elisabeta alergând să privească o cursă de cai: „Doamne, mamă! Am castigat!”

Un videoclip rar cu Regina Elisabeta a a II-a alergând pentru a vedea un cal câștigând prestigioasa cursă de cai Epsom Derby a reapărut după moartea ei. Acel cal adusese Familiei Regale 16 lire sterline, conform DailyMail .

Regina a câștigat de-a lungul vieții 534 de curse din 3.205 Foto: Captură video

Dragostea Majestății Sale pentru cai și curse este binecunoscută, iar un videoclip rar filmat în 1991 arătă cât de mult se bucura Majestatea Sa atât de animale, cât și de sport.

În documentarul BBC din 1992 Regina Elisabeta și alți membri ai familiei regale sunt văzuți la Epsom pentru Derby-ul din 1991, participând la o tombolă.

Generous, calul pe care regina pariase la cursa de 2.420 de metri, avea un avans, când Majestatea Sa a fost văzută aleargând la propriu spre balcon cu binoclul în mână pentru a-l privi pe armăsarul în vârstă de trei ani care se îndrepta spre linia de finiș.

Acesta e calul meu, nu-i așa? Acesta este calul meu!” spuse Regina în timp ce se întorcea către mama ei. „Doamne, mamă! Am câștigat!”, a adăugat apoi.

După ce monarhul a văzut calul ieșind câștigător și dresorul revenind alături de el pentru a defila în fața mulțimii entuziasmate, un consilier a prezentat câștigurile înregistrate la tombolă.

Eu ce am obținut?'”, a întrebat, Majestatea Sa, iar asistentul a răspuns: „Ei bine, ai 16, doamnă”.

Şaisprezece lire sterline! Oh!” a exclamat ea.

Se crede că regina nu a făcut niciodată pariuri în afară de tombola anuală a familiei regale la prestigioasa cursă Epsom Derby.

Într-o altă scenă, Monarhul i-ar fi spus spune mamei sale că este mai bine să fie acolo ca să privească cursa, decât să o urmărească de la televizor.

Mulți au remarcat de-a lungul anilor că Regina Elisabeta a II-a era foarte fericită când vorbea despre cai.

Regina a câștigat de-a lungul vieții 534 de curse din 3.205, ca proprietar de cal de curse, și se crede că a adunat peste 13,1 milioane de dolari din hobby-ul ei în ultimii 31 de ani.

Biograful Ben Pimlott spunea într-o carte de-a sa că, Regina Elisabeta a II-a era foarte interesată chiar și de detaliile privind hrana animalelor.

Antrenorul Richard Hannon Senior a spus că cunoștințele Majestății Sale despre cai erau mai presus decât a multor antrenori buni.

Întotdeauna a trebuit să-mi fac temele când antrenam unul dintre caii Majestății Sale sau când venea să ne viziteze grajdurile” a spus el.

Iar la un moment dat consilierul de curse al Reginei, John Warren spunea: „Cunoște arborele genealogic a cailor ei pe dinafară. Nu se vorbește puțin când discutăm despre caii ei. Ea cunoaște toate liniile de sânge care datează de zeci de ani. Îmi spunea, de asemenea, după o cursă: Este frumos să vii într-un loc care nu miroase a vopsea proaspăt dată.

Dacă Regina nu ar fi fost regină, ar fi fost un antrenor minunat. Ea are o asemenea afinitate cu caii ei și este atât de perceptivă”.

Autoritatea britanică de curse de cai a adus un omagiu monarhului mult iubit, anulând orice eveniment când s-a anunțat decesul ei.

British Racing este în doliu astăzi după trecerea în neființă a Majestății Sale Regina. Pasiunea ei pentru curse și caii de curse a strălucit puternic de-a lungul vieții', a spus instituția într-un comunicat.

Un nor ce amintește de Regină

De altfel după moartea Peginei cineva ar fi văzut un nor cu o formă mai puțin obișnuită care amintește de Majestate Sa, călare pe unul dintre caii ei iubiți, conform MailOnline .

O fotografie, făcută duminică în Wembley, nord-vestul Londrei, arată un nor pe care mulți l-au interpretat ca semănând cu Regina Elisabeta călare pe un cal.

un nor ce seamănă cu Regina în tinerețe, călare pe un cal foto colaj

Eki Eguae, în vârstă de 37 de ani, a văzut norul în timp ce se întorcea de la un magazin din apropierea casei sale. El le-a arătat colegilor săi poza norului, spunând că părea că regina Elisabeta a II-a privea Londra.

Inițial nu m-am gândit la regină. Dar mai târziu m-am gândit la faptul că ea era atât de entuziasmată de cursele de cai și, în timp ce vorbeam cu colegii mei, cu toții simțeam că ea era în spatele acestei imagini. A fost foarte ciudat norul semâna atât de perfect cu cineva călare pe un cal. Am fost uimit când l-am văzut”, a spus bărbatul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia