Imagini spectaculoase prezentate de NASA cu „Galaxia Fantomă“

Imagini spectaculoase prezentate de NASA cu „Galaxia Fantomă“

NASA a publicat imagini spectaculoase cu Galaxia Fantomă, cunoscută oficial sub numele de M74. Aceasta reprezintă un tip de galaxie spirală, cunoscută sub numele de „spirală de mare design".

Galaxia Fantomă Foto: Twitter

Acest lucru înseamnă că are braţe spiralate bine definite, care se înfăşoară vizibil din centru în imaginile publicate recent.

Imaginile au fost create folosind date provenite atât de la Telescopul Hubble, cât şi de la Telescopul Webb, conform Mediafax, care citează agenția ESA.

Webb a detectat „filamente delicate de gaz şi praf" și a surprins roiul nuclear de stele din centrul galaxiei, neumbrit de gaz.

Breaking Science Alert:NASA just released these stunning new images of the Phantom Galaxy.They were produced by taking separate images from the Hubble and the James Webb Telescopes — and combining them.? pic.twitter.com/Dz2l8P2h3M

— Goodable (@Goodable) August 30, 2022

Pentru a examina galaxia, telescopul Webb a folosit instrumentul Mid-InfraRed Instrument.

Această galaxie este atât de transparentă încât prin ea pot fi văzute alte galaxii în spirală

Telescopul Hubble are o viziune deosebit de clară la lungimile de undă ultraviolete şi vizibile, iar acest lucru i-a permis să dezvăluie zone deosebit de luminoase de formare a stelelor, cunoscute sub numele de regiuni HII, conform CNN.

Oamenii de știință vor învăța despre formarea timpurie a stelelor

Datele transmise de cele două telescoape le-a permis oamenilor de ştiinţă să obţină o înţelegere mai bună a Galaxiei Fantomă şi să creeze imagini spectaculoase ale cosmosului. Primele imagini de înaltă rezoluţie transmise de telescopul Webb au fost prezentate de NASA în urmă cu câteva săptămâni.

Telescopul Hubble este mai mare și poate să observe galaxii extrem de îndepărtate, astfel încât oamenii de ştiinţă vor să înveţe despre formarea timpurie a stelelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /