IMBECILUL de Iordache despre fuga lui Dragnea: Avea „bilete de odihnă”!

IMBECILUL de Iordache despre fuga lui Dragnea: Avea „bilete de odihnă”!

Imbecilul de Iordache despre fuga lui Dragnea: Avea „bilete de odihnă”! Deputaţii nu se vor reuni în plen în această sesiune extraordinară şi se se va lucra doar în comisii, iar rapoartele acestora vor fi dezbătute de plen în sesiunea din toamnă, a declarat, joi, la RFI vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache. El îl apără pe Liviu Dragnea, plecat în concediu după ce a cerut o sesiune extraordinară, şi spune că liderul PSD avea "bilete de odihnă" şi trebuia să plece, relatează News.ro.

 Înrebat dacă va exista o şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor în sesiunea extraordinară, Iordache a răspuns: “Nu, nu. Rolul acestor şedinţe de plen care au existat - la Camera Deputaţilor a existat o şedinţă de plen, la Senat n-a existat, pentru că regulamentul nu permite, pentru că nu a fost cvorum, trebuie să lucrăm în cvorum - a fost tocmai pentru a anunţa Ordonanţele respective şi pentru a le trimite la comisii, astfel încât în perioada următoare, comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, să facă un raport. Nu se prefigurează în perioada următoare să avem un plen, pentru că foarte corect, parlamentarii fiind în vacanţă, prima condiţie pentru o şedinţă de plen ar fi să avem cvorum, deci jumătate plus unu din totalul colegilor. La începutul toamnei, probabil undeva în ultima săptămână (din august-n.r.), comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen şi vom dezbate rapoartele respective”,explică Florin Iordache.

De asemenea, întrebat de ce a mai fost convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, din moment ce se ştia că parlamentarii sunt în vacanţă, Florin Iordache a spus că erau obligaţi prin Constituţie. “Dacă vă uitaţi la articolul 115, alineatul 5 spune că atunci când Guvernul emite o Ordonanţă care excede competenţelor sau emite o Ordonanţă care vizează o lege organică, Parlamentul se convoacă obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de opţiune. Trebuia în cinci zile, fie că o convocam luni, fie că o convocam până vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizat la comisii”, a susţinut vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, acuzat de opoziţie că a plecat în concediu în timp ce Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară, Iordache a spus că acesta avea făcută rezervare şi că vacanţele nu pot fi programate "în funcţie de când dă Guvernul Ordonanţă sau nu".

“Păi, vacanţele sau concediile nu ni le putem programa în funcţie de când dă Guvernul Ordonanţă sau nu. Am avut mai mulţi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul Permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă au concediile stabilite din timp şi atâta timp cât avem nişte bilete sau avem nişte rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu Ordonanţa”.

Întrebat dacă nu e totuşi neobişnuit ca preşedintele Camerei să ceară o sesiune extraordinară, după care să plece în concediu, Florin Iordache a răspuns: “Este preşedintele Camerei, dar în acelaşi timp, constituţional, legal, normal, cum vreţi să-i spunem, are dreptul la concediu. Dacă avea rezervare şi trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când şi-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu Ordonanţe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobişnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o Ordonanţă (...). Începând cu marţi, avea bilete de odihnă”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…