Imperiul omului de afaceri Petr Kellner/Proprietarul PRO TV lasă în urmă un business de 44 miliarde de euro, întins pe trei continente

Imperiul omului de afaceri Petr Kellner/Proprietarul PRO TV lasă în urmă un business de 44 miliarde de euro, întins pe trei continente

Omul de afaceri ceh Petr Kellner, decedat sâmbătă într-un accident de elicopter în Alaska, lasă în urmă un imperiu de afaceri, de la servicii bancare la telecomunicații și biotehnologie. Grupul ceh PPF Group, pe care miliardarul îl controla, operează în Europa, Asia și America de Nord și are active de 44 miliarde de euro, scrie publicația cehă idnes.cz . În România, Kellner devenise recent proprietarul PRO TV, după ce grupul său a cumpărat pachetul majoritar al companiei-mamă a televiziunii.

Portofoliul PPF include afaceri precum: Home Credit, PPF banka, Air Bank, Benxy cu marca Zonky (banking), Cetin, O2 (telecomunicații), PPF Real Estate Holding (imobiliare), Sotio (biotehnologie), Škoda Transport (inginerie de transport), PPF Life Asigurări (asigurări), Polymetal International (extracția aurului și argintului), RAV Agro (agricultură), PPF Art (activități culturale și artistice) sau Bestsport (proprietarul arenei O2 din Praga). Grupul include, de asemenea, compania CzechToll, un operator de taxe din Cehia.

În ultimii ani, grupul a investit în telecomunicații, mass-media și industrie. În 2018, de exemplu, cehii au anunțat achiziționarea de companii din Europa Centrală și de Est care aparțineau inițial norvegienilor de la Telenor.

Citește integral pe economedia.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...