Împrumuturi garantate cu criptomonedă

Împrumuturi garantate cu criptomonedă

Cum ai reacționa dacă cineva ți-ar spune că ai posibilitate de a lua un credit la o rată pe an cu mult mai mică decât cea a unui credit obișnuit? Iar dacă ți-ar mai spune că acest credit îl poți lua fără a semna o groază de documente, fără a plăti taxe generale și fără a gaja casa sau mașina ta? Te-ar interesa o asemenea propunere, nu-i așa? 

Un astfel de credit îl poți lua cu doar câteva click-uri pe smartphone-ul tău și o anumită criptomonedă în portmoneul tău digital. În acest articol răspundem la câteva dintre cele mai importante întrebări referitoare la creditul garantat cu criptomonedă. 

Ce este un împrumut garantat cu criptomonedă? 

Creditul a devenit unul dintre principalele servicii din sectorul crypto, câștigând popularitate din ce în ce mai mare în ultima perioadă. 

Un împrumut criptografic este o modalitate prin care comercianții au posibilitate de a primi fonduri lichide fără a-și vinde criptomoneda. În schimb, ei își utilizează criptomoneda ca și garanție pentru un împrumut în numerar sau stablecoin. 

Persoanele fizice pot alege să contracteze un credit criptografic în loc să-și vândă criptomoneda, pentru a aștepta creșterea valorii activului lor critografic sau pentru că vor să dețină activul suficient de mult timp pentru a evita impozitul pe câștigurile de capital pe termen scurt. 

Deci, pentru a obține un împrumut, trebuie să lași o garanție, de obicei, în una din criptomonedele principale. Cel mai adesea, împrumutatul la rândul său primește și el fonduri în criptomonedă.

 

Pentru a rambursa împrumutul, trebuie să trimiteți aceeași cantitate de DAI înapoi (DAI este o criptomonedă stabilă care își propune să-și păstreze valoarea cât mai aproape de un dolar american). 

Categoriile de împrumuturi garantate cu criptomonedă 

Ca și alte credite despre care ești obișnuit să auzi, creditul garantat cu criptomonedă se împarte în mai multe categorii, despre care îți relatăm mai jos.

 

  • Împrumuturi cu cripto custodiale

 

Împrumuturile de finanțare centralizată sunt custodiale, acest lucru însemnând că o entitate centrală preia custodia garanțiilor creditului. În această situație, un comerciant nu poate accesa activele sale garantate, iar creditorul controlează cheile private ale activelor. 

Cu toate că împrumuturile criptografice custodiale încă sunt mult mai accesibile decât împrumuturile tradiționale, ele depind în continuare de un furnizor de credite centralizat pentru a-și respecta condițiile. Aproximativ 80% din împrumuturile criptografice sunt în prezent custodiale, dar acest raport se schimbă rapid.

 

  • Împrumuturi cu cripto fără custodie

 

Împrumuturile de finanțare descentralizată nu sunt custodiale. Acestea nu depind de o organizație centrală care își impune condițiile împrumutului, ci depind de contracte inteligente. Dacă un comerciant contractează un împrumut criptat descentralizat, acesta păstrează controlul asupra cheilor activelor sale, cu excepția cazului în care acestea sunt implicite la împrumut.

 

Platformele de finanțare descentralizată nu pot împrumuta direct monedă fiduciară, iar comercianții primesc monede stabile care pot fi apoi schimbate în numerar. Creditele fără custodie tind să aibă o rată a dobânzii mai mare decât împrumuturile custodiale. 

Unde poți lua un împrumut garantat cu criptomonedă? 

Împrumuturile garantate cu criptomonedă sunt emise de multe platforme internaționale. Câteva dintre ele le descriem mai jos.

 

  • Oasis Borrow - platformă pentru împrumuturile criptografice din ecosistemul Maker, care susține stablecoin-ul DAI.
  • Compound - platformă în care utilizatorii furnizează criptomonede pentru a susține protocolul și pentru a câștiga dobânzi la depozit. Suma pe care ai furnizat-o este reprezentată de cTokens, a căror valoare crește cu timpul. Cu toate acestea, acest sold de aprovizionare cToken poate fi utilizat și ca garanție pentru un împrumut.
  • BTCpop - platformă de creditare în care investitorii privați acordă împrumuturi persoanelor fizice și juridice. Platforma mai oferă și ajutor debitorilor în găsirea și verificarea investitorilor.
  • StemFund - platformă care permite investitorilor să acorde împrumuturi unor persoane fizice și juridice pe o perioadă de până la 1 an. Selecția debitorilor are loc sub forma unei licitații, care oferă diverse rate de împrumut. Toate tranzacțiile pe această platformă sunt efectuate în Bitcoin.
  • CoinLoan - platformă în care împrumutatul introduce criptomoneda în cont, apoi creează o cerere de împrumut, a cărei valoare nu trebuie să depășească 70% din valoarea curentă de piață a criptomonedei. După aprobarea împrumutului, clientul retrage fonduri fiduciare, iar după restituirea datoriei își ia activul criptografic.

 

Concluzie

Deci, după cum ai observat unul dintre marile avantaje ale investițiilor în criptomonede este abilitatea de a utiliza activele tale crypto ca și garanție pentru un împrumut, chiar dacă deținerile tale sunt relativ mici. Sperăm că informațiile din acest articol au fost utile pentru tine și te invităm să te cufunzi și tu în lumea investițiilor împreună cu Bitcoin Era!


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante