În Africa au fost izolate mai multe focare de variola maimuţei în timpul pandemiei de coronavirus (Africa CDC)

În Africa au fost izolate mai multe focare de variola maimuţei în timpul pandemiei de coronavirus (Africa CDC)

Mai multe focare de variola maimuţei au fost izolate în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce atenţia lumii era concentrată în altă parte, a indicat joi cea mai importantă agenţie de sănătate publică din Africa, potrivit Reuters.

Câteva cazuri de variola maimuţei, care provoacă febră şi o erupţie cutanată caracteristică, cu umflături, au fost raportate sau sunt suspectate în Marea Britanie, Portugalia, Spania şi Statele Unite.

Boala, care se răspândeşte prin contact apropiat cu persoanele infectate şi a fost descoperită pentru prima dată la maimuţe, apare în principal în Africa de Vest şi Centrală şi se răspândeşte doar rareori în alte părţi.

Directorul interimar al Centrului african pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Africa CDC) a declarat că, începând din anul 2020, au fost observate şi izolate focare de variola maimuţei în Republica Democratică Congo, Nigeria, Camerun şi Republica Centrafricană.

"În timpul pandemiei am avut mai multe focare de variola maimuţei pe continent. Ne aşteptăm, de asemenea, să apară şi alte focare şi le vom gestiona în modul obişnuit", a precizat Ahmed Ogwell Ouma în cadrul unui briefing săptămânal.

"Suntem însă îngrijoraţi de multiplele ţări din afară, în special din Europa, care înregistrează aceste focare de variola maimuţei. Ar fi foarte utile să fie împărtăşite cunoştinţele cu privire la sursa acestor focare", a adăugat acesta.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: africacdc.org


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990