În Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, se ard ilegal deşeuri

În Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, se ard ilegal deşeuri

Comisarii de mediu au descoperit ceea ce senzorii de calitate a aerului au arătat deja în ultimele zile sau ani: că se ard ilegal deșeuri în apropierea Capitalei. Se întâmplă în Bolintin Vale, în județul Giurgiu. Aici, firmele care colectează deșeuri s-au reprofilat şi dezmembrează vehicule scoase din uz, aruncând pe câmp componente ce nu pot fi valorificate. Unele dintre acestea sunt incendiate, poluând aerul. Deşi autoritățile fac periodic controale în zonă, nu pot stăpâni fenomenul.
Reporter: Marcela Petcu – În 2021, comisarii Gărzii de Mediu au efectuat peste 50 de controale în zonă și au aplicat amenzi de peste 540.000 de lei celor care au depozitat necontrolat şi au incendiat deșeuri. În același timp, autoritățile de mediu au confiscat 18 autovehicule și au depus cinci sesizări penale. În zonă se fac dezmembrări auto la foc continuu, fără autorizații, iar numeroase depozite necontrolate de deșeuri au apărut în mai multe zone ale localității.
Pe de altă parte, autoritățile locale vor să adopte o hotărâre prin care să interzică circulația atelajelor cu tracțiune animală în localitatea Bolintin Vale, pentru că – spun acestea – căruțele sunt utilizate la transportul ilegal al deșeurilor. În același timp, autorii vor putea fi identificați mult mai ușor, pentru că se intenționează montarea unui nou sistem de supraveghere video./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 februarie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...