În București urmează să fie amenajate un hotel și un cimitir pentru câini și pisici

În București urmează să fie amenajate un hotel și un cimitir pentru câini și pisici

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, miercuri, un proiect în baza căruia vor fi demarate studiile necesare înființării și amenajării unor facilități de cazare, dar și de înhumare, pentru câini și pisici, pe raza Capitalei.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general vor duce la îndeplinire prevederile hotărârii.

În baza unui amendament propus de către Tudor Tim Ionescu (ALDE) proiectul va include și realizarea unui incinerator. Consilierul general a subliniat că această facilitate este necesară în condițiile în care există bucureșteni care ajung să îngroape animalele decedate la marginea orașului.

În cadrul dezbaterilor, Ciprian Ciucu (PNL) a declarat că înțelege utilitatea amenajării unui crematoriu pentru animale, dar că i se pare insuficient argumentată necesitatea unui hotel pentru câini și pisici, în condițiile în care un serviciu public ar trebui să asigure nevoi care nu pot fi acoperite de către serviciile private.

Gabriela Firea a replicat că prin acest proiect nu se votează delegarea unui serviciu public, fiind vorba de o facilitate care se acordă iubitorilor de animale. Astfel, hotelul respectiv ar putea fi folosit în momentul în care proprietarii animalelor pleacă în concediu.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, reamintește că, anterior, CGMB a aprobat Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor în Municipiul București.

"În conformitate cu prevederile Anexei nr. 1, axa 6, a HCGMB nr. 170/2017, ASPA dorește să supună atenției CGMB propunerea înființării unor facilități de cazare a câinilor și pisicilor, util cetățenilor care doresc cazarea acestora, în paralel propunând și construirea unui amplasament de tip cimitir în vederea înhumării câinilor și pisicilor", reiese din raportul de specialitate.

Se menționează că realizarea studiilor va beneficia și de sprijinul unor specialiști în domeniul medicinei veterinare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”