În Franţa, coaliţia „Împreună!” şi Uniunea Stângii sunt aproape la egalitate conform rezultatelor preliminare din primul tur al alegerilor parlamentare

În Franţa, coaliţia „Împreună!” şi Uniunea Stângii sunt aproape la egalitate conform rezultatelor preliminare din primul tur al alegerilor parlamentare

Locul trei ca număr de voturi primite este ocupat de partidul „Asociaţia Naţională” a lui Marine Le Pen (18,7%), al patrulea - de partidul „Republican” (10,4%). Reprezentanţii partidului „Reconquista” al lui Eric Zemmour s-au clasat pe locul cinci, cu 4,2% din voturi. Restul partidelor şi sindicatelor nu au depăşit pragul de 4%.

La aceste alegeri s-a înregistrat cea mai mică prezenţă la vot din istoria Republicii a cincea. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al ţării, 52,5% dintre francezii de pe listele electorale nu au venit la secţiile de votare. Anterior, cea mai slabă prezenţă la vot la primul tur al alegerilor parlamentare s-a înregistrat în 2017, când 51,7% dintre alegători lipseau la secţiile de votare.

Cu toate acestea, în Franţa nu există nicio cerinţă pentru o prezenţă minimă necesară pentru ca votul să fie declarat valabil. Observatorii notează că locuitorii ţării şi-au pierdut treptat interesul pentru alegerile parlamentare în ultimii 30 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”