În Israel a început votul în cadrul celui de-al patrulea scrutin legislativ în mai puţin de doi ani

În Israel a început votul în cadrul celui de-al patrulea scrutin legislativ în mai puţin de doi ani

Circa 6,5 milioane de alegători israelieni sunt convocaţi marţi la urne în cadrul celui de-al patrulea scrutin legislativ în mai puţin de doi ani, la care se va decide viitorul politic al premierului Benjamin Netanyahu, judecat pentru corupţie, dar de asemenea arhitectul unei intense campanii de vaccinare împotriva COVID-19, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Birourile de vot s-au deschis la ora locală 07:00 (05:00 GMT) şi urmează să se închidă la 22:00 (20:00 GMT), când vor fi difuzate rezultatele primelor sondaje efectuate la ieşirea de la urne.

Principalii protagonişti ai scrutinului sunt premierul Netanyahu, 71 de ani, şi rivalul său Yair Lapid, în vârstă de 57 de ani, fost ministru de finanţe şi gazda unei emisiuni TV, conduce partidul de centru-stânga Yesh Atid - "Există un viitor".


Foto: (c) ABIR SULTAN / EPA

Alegerile se desfăşoară pe fondul unei campanii intense de vaccinare împotriva COVID-19, care a permis injectarea a două doze de vaccin la aproape jumătate din populaţia ţării.

Niciun favorit nu se detaşează clar în anchetele de opinie realizate înainte de scrutin.

Cu toate acestea, potrivit Reuters, unele sondaje relevă un avans al partidului Likud al premierului Netanyahu (dreapta) în ultimele zile ale campaniei, lăsând să se întrevadă posibilitatea unei noi coaliţii conservatoare la putere, care ar putea deţine circa jumătate din cele 120 de mandate din Knesset (parlamentul israelian). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...