În Mariupol, ocupanţii ruşi le-au cerut oamenilor să-şi părăsească locuinţele, pentru a putea fi demolate

În Mariupol, ocupanţii ruşi le-au cerut oamenilor să-şi părăsească locuinţele, pentru a putea fi demolate

„Pentru toate casele parţial distruse, au existat rapoarte ale ocupanţilor despre demolarea în două săptămâni, cu cerere de evacuare”, a spus consilierul primarului din Mariupol, conform ZN .

Potrivit lui, ocupanţii nu au spus unde şi cum vor fi relocaţi oamenii, lăsând problema asupra oamenilor.

De asemenea, ocupanţii le-au spus deja direct locuitorilor din Mariupol că nu vor primi nicio „compensaţie”, deşi până acum vorbeau despre „asistenţă pentru reparaţii”.

Totodată, mariupolenii au fost deja atenţionaţi că la iarna nu va exista nici un fel de încălzire, iar şcolile vor funcţiona doar în perioada caldă, aşa că în locul vacanţelor de vară vor fi vacanţe lungi de iarnă.

Petro Andryushchenko atrage atenţia că nu va putea pune la dispoziţia celor circa 130 de mii de oameni corturi încălzite.

De altfel, consilierul primarului din Mariupol avertiza încă de acum o săptămână că ocupanţii ruşi au început să demoleze casele distruse de bombardamente fără să extragă în prealabil cadavrele aflate sub dărâmături.

Potrivit primarului Mariupolului, citat de UNIAN, ocupanţii ruşi împreună cu separatiştii au distrus complet aproape 1.300 de zgârie-nori din Mariupol, astfel încât numărul efectiv de morţi ar putea fi de multe ori mai mare decât cel declarat, de 22.000.

Totodată ocupanţii continuă şi practica amenajării heldelor de deşeuri în curţile clădirilor înalte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria