În premieră în România, familia unui șofer care s-a răsturnat cu mașina pe o șosea și a murit primește daune de 75.000 de euro de la stat

În premieră în România, familia unui șofer care s-a răsturnat cu mașina pe o șosea și a murit primește daune de 75.000 de euro de la stat

Familia unui șofer mort acum zece ani într-un accident de circulație va primi daune de 75.000 euro de la stat.Judecătorii din Bihor au stabilit că este vina Companiei Naționale de Drumuri că bărbatul s-a răsturnat cu mașina pe o construcție de beton din mijlocul drumului. La rândul lor, reprezentanții CNAIR spun că spațiul era în construcție și vor să dea în judecată firma care făcea lucrări.

Accidentul a avut loc în urma cu 10 ani, pe Drumul Național 79, între Arad și Oradea. Într-o curbă, mașina condusă de un șofer de 45 de ani a urcat pe o insulă de calmare a traficului și s-a răsturnat. Bărbatul a murit.

Agnana Cioclei, fiica bărbatului decedat: "Autoritățile, fără a face o expertiză, au susținut că este singurul vinovat."

Familia a angajat un expert care să demonstreze că drumul era periculos. A câștigat în instanță, după 10 ani de procese.

Agnana Cioclei, fiica bărbatului decedat: "S-a recunoscut că vina nu a fost a șoferului, ci a Companiei naționale de drumuri și a constructorului. S-au stabilit daune morale mie și fratelui meu de 30.000 de euro și mamei mele 15.000 de euro."

Mircea Ursuța, avocat: "Noi vom declara clar apel probabil sub aspectul gradului de culpă și despăgubirilor. Trebuie să fie un semnal pentru stat că nu putem să ne batem joc de propriii cetățeni".

Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri spun că în zona cu insula periculoasă era șantier și că responsabil pentru accident este de fapt constructorul.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: "Vom plăti sumele decise prin hotărârea instanței, dar analizăm acum și vrem să găsim o soluție pentru a ne întoarce împotriva constructorului, a celui care a executat acea insulă. În ceea ce privește utilitatea acelor insule trebuie să vă spun că ele și-au dovedit randamentul. Din anul 2015 în zona respectivă n-a mai avut loc niciun accident cu victimă".

O nouă lege spune că atunci cânt merg la accidente cu victime polițiștii trebuie să noteze în cercetare și problemele drumului care ar fi putut să ducă la accident.


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

5 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…