În registrul stării civile din Mongolia a fost găsit numele unei persoane format din 45 de litere

Mongolia este o țară cu nume și prenume lungi și greu de pronunțat pentru orice străin, însă Biroul de Evidență a Populației a descoperit o persoană al cărei prenume cuprinde nu mai puțin de 45 de litere, se arată într-un comunicat al instituției citat de EFE.

Instituția a publicat rezultatele unui studiu privind numele mic al persoanelor din Mongolia și a descoperit că cel mai lung prenume este Nominchuluunukhaanzayamunkherdeneenkhtuguldur, format din 45 de litere ale alfabetul latin (41 în scrierea utilizată în prezent în Mongolia).

Al doilea nume format din cele mai multe litere, 43 în alfabetul latin și 39 în transcrierea chirilică, este Munkhmainbayarpurevsaikhantungalagsukhgombo, potrivit studiului care a contabilizat și prenumele cele mai populare folosite în această țară.

Pe primul loc se află masculinul Bat-Erdene, care înseamnă "bijuterie trainică" și este folosit de peste 15.000 de mongoli, urmat ca popularitate de Khulan (12.033 de persoane) Otgonbayar (11.521) și Temuulen (11.484 de persoane).

În Mongolia este foarte frecvent și apelativul Nergui (Fără Nume) folosit mai ales în cazurile în care unul dintre frații mai mari a murit. Conform tradiției a pune un nume urât copilului îl ferește pe acesta de spiritele rele.

În ce privește numele de familie, unul dintre cele mai lungi consemnat în arhive este cel al lui Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff, un american de origine germană care a murit în 1997.

Numele său complet (cel menționat este o versiune prescurtată) avea peste 600 de caractere și cuvinte care începeau cu fiecare dintre literele cuprinse în alfabet.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea