În România a fost umilită de Propaganda PSD! Citiți și voi ce post ocupă acum în lume un fost ministru al Guvernului Cioloș!

În România a fost umilită de Propaganda PSD! Citiți și voi ce post ocupă acum în lume un fost ministru al Guvernului Cioloș!

În România a fost umilită de Propaganda PSD! Citiți și voi ce post ocupă acum în lume un fost ministru al Guvernului Cioloș! O româncă de la ONU, omul care negociază la nivel global un acord pentru salvarea speciilor în pericol de dispariție. ”Pierderea biodiversității e un ucigaș tăcut”.

Cristiana Paşca Palmer, fost ministru al Mediului în guvernul Cioloș și actual secretar executiv al Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Diversitatea Biologică, gestionează proiectul ONU pentru obținerea, în doi ani, a unui acord global pentru protejarea naturii. Palmer conduce lucrările din Egipt ale unei conferințe globale la care se discută colapsul ecosistemelor, iar ținta este semnarea unui document pentru protejarea naturii în 2020, la Beijing, scrie  G4Media.ro .

Palmer a declarat pentru The Guardian că este esențială obținerea unui acord între toate statele pentru a opri extinția a mii de specii de insecte, păsări, plante și mamifere – specii vitale nu doar pentru păstrarea echilibrelor din natură, dar și pentru producția de hrană și păstrarea rezervelor de apă globale.

”Pierderea biodiversității este un ucigaș tăcut”, a spus Cristiana Pașca Palmer. ”E diferită de schimbările climatice, ale căror efecte sunt simtițe în viața de zi cu zi. Pierderea biodiversității are efecte pe termen lung, și când vom începe să o simțit, s-ar putea să fie prea târziu”.

La conferința din Egipt, care se desfășoară în aceste zile, participă reprezentanții a 196 de state, și aici se așteaptă stabilirea cadrului pentru negocierile dure care ar trebui să se soldeze cu un acord final în 2020.

Cele mai importante cauze ale pierderii diversității sunt distrugerea habitatelor naturale (mai ales datorită agriculturii intensive și extinderilor urbane) și poluarea. Datele prezentate de Cristiana Pașca Palmer arată că efectele distructive se vor accelera în următorii 30 de ani, un scenariu sumbru arătând că până în 2050 Africa ar putea să piardă 50% din speciile de păsări și mamifere.

Cristiana Paşca Palmer a fost desemnată în funcţia de secretar executiv al Convenţiei ONU pentru Diversitate Biologică (CBD) de către secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon în 2017. Funcţia de Secretar Executiv al Convenţiei ONU pentru Diversitate Biologică (CBD) reprezintă o poziţie de înalt nivel, cu rang de Asistent Secretar General ONU (UN Assistant Secretary General), fiind, de altfel, şi cel mai important post pe care un reprezentant al României l-a deţinut vreodată în sistemul ONU, susţin reprezentanţii Ministerului Mediului.

Înainte de a fi ministru al Mediului, Palmer a ocupat funcţia de şef al Unităţii Mediu, Schimbări Climatice şi Resurse Naturale de la Comisia Europeană, Directoratul General Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (DG DEVCO), Bruxelles, în perioada 2011 – 2015. De asemenea, ministrul român al Mediului a fost analist pentru politici în Relaţii Internaţionale şi Balcanii de Vest, în cadrul Directoratului General pentru Acţiune Climatică, în intervalul 2010 – 2011, potrivit Agerpres.

Cristiana Paşca Palmer s-a născut în anul 1968, deţine un Masterat în Ştiinţe pentru sisteme ecologice şi managementul capitalului natural şi un Doctorat în Filosofie pe relaţii internaţionale şi dezvoltare economică, obţinut la Fletcher School of Law and Diplomacy, Universitatea Tufts, SUA.

 
 




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...