În vizită într-un New Delhi asfixiat de poluare, Angela Merkel îi promite Indiei un miliard de euro

În vizită într-un New Delhi asfixiat de poluare, Angela Merkel îi promite Indiei un miliard de euro

Cancelarul federal german Angela Merkel, aflată în vizită oficială în capitala Indiei asfixiată de o poluare extremă, a promis că Germania va acorda un miliard de euro în decurs de cinci ani pentru mijloace de transport ecologice în India şi a îndemnat New Delhi să lupte împotriva poluării, responsabilă de moartea prematură a sute de mii de oameni, informează AFP şi dpa.

Angela Merkel a sosit joi seara pentru o vizită cu caracter economic într-un New Delhi "în stare de urgenţă sanitară" din cauza unui vârf de poluare atmosferică alimentată inclusiv de arderile de vegetaţie uscată din agricultură.

Germania se va angaja cu un miliard de euro în proiecte de transport ecologice în oraşele din India în următorii cinci ani, a promis cancelarul federal german într-un discurs transmis sâmbătă de presa indiană. "Aceste autobuze diesel trebuie să fie înlocuite de autobuze electrice şi oricine a simţit poluarea din Delhi are argumente foarte bune pentru a pleda în favoarea acestei înlocuiri", a adăugat Merkel, unul dintre primii oficiali străini care s-a exprimat public asupra poluării din India.

Merkel a asistat vineri la o paradă alături de premierul indian Narendra Modi. Niciunul dintre cei doi lideri nu purta mască, în pofida intensităţii smog-ului şi avertizărilor sanitare.

New Delhi, cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a fost clasat în ultimii ani printre oraşele cele mai poluate din lume. Principalele cauze sunt emisiile vehiculelor şi activităţile industriale, praful provenit de pe şantiere şi arderea miriştilor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!