Înarmarea Ucrainei: Moscova anunță o „linie roșie” pentru Washington

Înarmarea Ucrainei: Moscova anunță o „linie roșie” pentru Washington

Ministerul rus de Externe a afirmat joi că, dacă Statele Unite vor decide să livreze Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune, vor încălca o „linie roşie” şi vor deveni „parte directă la conflict”, transmite Reuters.

Maria Zaharova FOTO Profimedia

Într-un briefing de presă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a adăugat că Rusia „îşi rezervă dreptul de a-şi apăra teritoriul”.

Washingtonul a livrat Ucrainei rachete avansate care pot lovi ţinte la distanţe de până la 80 de kilometri, dar până acum s-a abţinut de la a anunţa public trimiterea de rachete cu rază de peste două ori mai lungă. Oficiali americani afirmă că Ucraina a promis că nu va folosi rachete americane pentru a lovi teritoriul Rusiei.

„Dacă Washingtonul decide să furnizeze rachete cu rază mai lungă Kievului, atunci va trece o linie roşie şi va deveni parte directă la conflict”, a spus Zaharova.

Ucraina a cerut şi a primit mari cantităţi de armament de la Statele Unite şi alţi aliaţi occidentali pentru a o ajuta să reziste în faţa invaziei ruse declanşate în februarie.

Joi, într-un interviu la postul MSNBC, John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a afirmat că Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, despre care nu a dat însă detalii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”