Încă o demisie din AUR. Partidul lui Simion rămâne cu 25 de deputați

Încă o demisie din AUR. Partidul lui Simion rămâne cu 25 de deputați

Un deputat al AUR, Nagy Vasile, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al partidului. Formațiunea politică rămâne astfel cu 36 de parlamentari în total în cele două camere ale Legislativului.

FOTO Arhivă Adevărul

„Subsemnatul NAGY VASILE, deputat ales in circumscriptia electorala nr. 2 ARAD, pe listele AUR, prin prezenta vii aduc la cuno?tiinta faptul ca, incepand cu data de 29 martie, imi incetez activitatea in calitate de deputat din grupul parlamentar al AUR”, arată nota transmisă de deputat Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Totodată, parlamentarul a precizat că își va continua activitatea de membru al Legislativului român în calitate de deputat neafiliat.

Astfel, de la începutul actualei legislaturi, AUR a rămas în total fără 11 aleși, majoritatea rămânând neafiliați la nivel parlamentar, dar și fără a se orienta spre altă formațiune, cu toate că au fost și cazuri cum e cel al lui Francisc Tobă, care a mers la Alianța pentru Patrie, patronată din umbră de Liviu Dragnea, după ce a fost demis

Prima care a părăsit partidul AUR a fost senatoarea Diana Șoșoacă, activând ca neafiliată în Parlament, însă a schimbat pe parcursul anilor mai multe partide politice fără reprezentare în Legislativ.

Alți doi membri, senatoarea Aelenei Evdochia și deputatul Aelenei Dănuț, au părăsit partidul în urma unui scandal cu acuzații la adresa președintelui de partid, Aelenei Dănuț fiind înainte și contracandidat al lui George Simion la președinția partidului.

Alte nume care au părăsit formațiunea sunt Ciubuc Ciprian, Feodorov Lucian, Dumitru Focșa, Gavrilă Anamaria, Lască Mihai, Roman Nicolae și Rusu Daniel.

Deși este reprezentată în Parlaent, formațiunea politică nu are numărul necesar de semnături pentru a depune moțiuni în niciuna dintre cele două camere ale Parlamentului.

De altfel, actuala legislatură arată o frecvență ridicată a plecărilor din partid, fiind în prezent peste 50 de parlamentari care și-au părăsit partidul.

46 de membri ai Camerei Deputaților au ales să părăsească partidul, în cazul Senatului fiind vorba de șapte membri. Ca termen de comparație, în tot mandatul 2016-2020 au fost doar 39 de plecări din partide.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…