Încă o moarte misterioasă în Iran! Om de știință, care lucra la dezvoltarea de rachete și drone, găsit mort în circumstanțe neclare

Încă o moarte misterioasă în Iran! Om de știință, care lucra la dezvoltarea de rachete și drone, găsit mort în circumstanțe neclare

Un om de știință a murit în Iran în această săptămână în circumstanțe misterioase, potrivit unor rapoarte iraniene citate sâmbătă de presa ebraică, citată de The Times of Israel.

Ayoob Entezari, care deținea un doctorat în inginerie aerospațială la Universitatea de Tehnologie Sharif din Teheran, a murit marți, potrivit rapoartelor.

Acesta ar fi fost angajat la un centru de cercetare și dezvoltare din orașul Yazd, unde lucra la dezvoltarea de rachete și drone.

Rapoartele au venit la o zi după ce Iranul a anunțat moartea unui alt colonel din Forța de elită Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, al doilea în două săptămâni din unitatea care supraveghează operațiunile militare iraniene în străinătate.

Citând un oficial anonim, raportul de dimineață al agenției oficiale de știri IRNA a declarat că colonelul Ali Esmailzadeh a murit în timpul unui „incident în reședința sa” în urmă cu câteva zile în orașul Karaj, la aproximativ 35 de kilometri nord-vest de capitala Teheran.

Aceasta nu a oferit detalii, dar a negat informațiile potrivit cărora colonelul ar fi fost asasinat.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria