Încă o pacientă în stare gravă după o transfuzie greșită

Încă o pacientă în stare gravă după o transfuzie greșită

O femeie în vârstă de 39 de ani se află în comă după o transfuzie greșită la spitalul CF2. Ministerul Sănătăţii a început o anchetă, împreună cu Ministerul Transporturilor, cel în subordinea căruia se află spitalul. Este al doilea caz de transfuzie greşită descoperit în spitalele din Bucureşti în această vară.

Cătălin Manea, soţul femeii care a intrat în comă după ce i s-a făcut o transfuzie greşită la Spitalul CF2 din Bucureşti, susține că medicii şi asistentele au încercat să ascundă totul.

Potrivit acestuia, partenera sa de viaţă a fost stabilizată în cele din urmă, starea acesteia fiind în continuare gravă.

Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății: „Toate bănuielile duc către o greşeală la determinarea grupei. Compatiblitatea a fost efectuată pentru o pacientă, iar apoi transfuzia pe baza acelor analize a fost efectuată unei alte paciente.”

Inspectorii sanitari au descoperit că secţia de transfuzii a Spitalului CF2, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, nu are autorizaţie de funcţionare. 

Femeie a suferit o intervenție chirurgicală oncologică în cursul zilei de marți. Aceasta suferea de cancer la col uterin în fază incipientă. La două ore de la intervenție a început hemoragia internă gravă care a ținut până ieri, ulterior făcând depresie pulmonară. Medicii i-au făcut transfuzii în tot acest timp.

Femeia avea grupa de sânge 0, dar i s-a administrat sânge pentru grupa AB4.

Ministerul Sănătății confirmă că starea pacientei s-a agravat ca urmare a acestei transfuzii greșite. Pacienta a fost transferată la Spitalul Universitar București la cererea familiei. Ministrul Sănătății a demarat o anchetă pentru a vedea exact cum au avut loc aceste transfuzii.

În cursul lunii iunie, o femeie a murit la Spitalul de Arşi, la o săptămână după ce i s-a făcut o transfuzie greşită.

Femeia, în vârstă de peste 79 de ani, a ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti în noaptea de 13 spre 14 iunie după ce a fost atacată de câini. Atunci i-a fost făcută o transfuzie cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A.

Digi24

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!

5 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!