Încă un cetățean american este arestat în Rusia: Reacția Washingtonului

Încă un cetățean american este arestat în Rusia: Reacția Washingtonului

Un tribunal din Moscova l-a plasat în detenţie provizorie pe un cetăţean american acuzat de trafic de droguri, într-un context de tensiuni puternice între Rusia și Statele Unite legate de războiul din Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Travis Leake

Potrivit tribunalului Hamovniceski, Travis Leake, un „fost paraşutist şi muzician” american, este acuzat că „a organizat vânzarea de droguri unor tineri”, o infracţiune pasibilă de mai mulţi ani de închisoare în Rusia.

Leake „va rămâne în detenţie până la 6 august 2023” în aşteptarea eventualului său proces, detenţia preventivă putând fi prelungită, a adăugat tribunalul.

Potrivit CNN, Travis Leake este un muzician şi producător muzical care locuieşte în Rusia de mai mulţi ani.

Arestările de cetăţeni americani în Rusia s-au înmulţit în ultimii ani pe fondul deteriorării relaţiilor între Moscova şi Washington, ajunse la un nivel extrem de scăzut după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, notează AFP.

Washingtonul a acuzat Moscova că arestează arbitrar americani pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru ruşi încarceraţi în Statele Unite.

În martie, serviciile de securitate ruse l-au arestat pe jurnalistul american Evan Gershkovich sub acuzația de „spionaj”, respinsă de inculpat.

Un alt american aflat în detenţie în Rusia este fostul pușcaș marin Paul Whelan, care execută o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru „spionaj”.

În decembrie, Moscova şi Washingtonul au procedat la un schimb de deţinuţi, între baschetbalista americană Brittney Griner şi comerciantul de arme rus Viktor But.

Departamentul de Stat a anunțat mai devreme că este la curent cu arestarea unui cetățean american la Moscova și lucrează pentru a oferi toată asistența corespunzătoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat