Încă un român bogat găsit mort în Costa Rica

Încă un român bogat găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu e cunoscut drept unul dintre primii români investitori în Bitcoin. El ar fi fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica.

Informația vine de la Tuur Demeester, investitor în monede digitale şi autor al cărţii Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort.

Presa din Costa Rica scrie despre un turist străin în vârstă de 43 de ani, care a fost găsit înecat pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas, Costa Rica. Deşi afirmă că este vorba despre un „turist polonez”, CRHoy spune că numele lui este Mircea Popescu.

„Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune și John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

În aprilie 2012, el a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare prietenoase Bitcoin, MPEx. Serviciul a fost investigat de SEC din SUA. În 2014 a plătit toate facturile non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuabililor săi pentru „abordarea de securitate limitată”.

Despre Mircea Popescu se spunea că e singura persoană care deţine un milion de Bitcoin (BTC), dar o astfel de informație nu poate fi probată și nici nu pare foarte credibilă. Mai ales că, între timp, moda criptomonedelor a prins în rândul mai multor investitori mari, mai ales cei de pe Wall Street.

Raportat la valorea Bitcoin de astăzi, ar rezulta că Mircea Popescu deținea nu mai puțin de 34 de miliarde de dolari.

Mircea Popescu s-a născut la Cluj-Napoca, apoi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt. Din 2012 scrie despre bitcoin și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat prima platforma de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…