Incendiile de vegetaţie fac ravagii în sud-vestul Franţei. Mii de turişti au fost evacuaţi FOTO VIDEO

Incendiile de vegetaţie fac ravagii în sud-vestul Franţei. Mii de turişti au fost evacuaţi FOTO VIDEO

„Sunt desfăşurate importante resurse umane şi materiale pentru a stăpâni incendiile (...); sunt aşteptate întăriri locale şi naţionale", a declarat autoritatea locală din departamentul Gironde, unde sunt incendii puternice, conform Reuters .

Franţa, afectată de o serie de incendii în ultimele câteva săptămâni, se confruntă - ca şi restul Europei - cu al doilea val de caniculă din tot atâtea luni.

Cel mai mare dintre cele două incendii din Gironde este activ în jurul oraşului Landiras, la sud de Bordeaux, unde au fost mistuite deja peste 1.000 de hectare, iar drumurile au fost închise şi circa 500 de locuitori evacuaţi.

Celălalt este activ de-a lungul coastei Atlanticului, aproape de emblematica "Dune du Pilat" - cea mai înaltă dună de nisip din Europa - situată în zona Golfului Arcachon, deasupra căruia se văd nori denşi de fum ridicându-se spre cer.

Incendiul a ars deja 700 de hectare şi a dus la evacuarea preventivă a 6.000 de persoane din cinci campinguri de rulote din împrejurimi. Aceştia au fost adăpostiţi într-un centru expoziţional local.

"Alţii cu rulote ne-au trezit pe la 4:30 dimineaţa. A trebuit să plecăm imediat şi să alegem rapid ce să luăm cu noi. Mi-am uitat actul de identitate, din fericire cineva mi l-a luat. Dar nu am telefonul (...) şi nu ştim ce o să se întâmple", a declarat pentru postul BFM TV Christelle, care se numără printre turiştii evacuaţi.

În ajunul Zilei Naţionale a Franţei, prefectura Gironde a interzis toate focurile de artificii până luni, 18 iulie, în oraşele şi satele situate în imediata apropiere a pădurilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA