Incendiu la bordul unui feribot în Indonezia: 274 de persoane au fost evacuate, un bărbat este dat dispărut

Incendiu la bordul unui feribot în Indonezia: 274 de persoane au fost evacuate, un bărbat este dat dispărut

O persoană a fost dată dispărută şi alte 274 au fost evacuate după ce un incendiu a izbucnit pe un feribot în Indonezia, au anunţat duminică autorităţile, informează AFP.

Feribotul Karya Indah se îndrepta spre oraşul Sanana, din arhipelagul Moluce, când s-a declanşat incendiul, determinând unii pasageri să sară în apă.

"Erau 275 de persoane la bord, dintre care 274 au fost evacuate în siguranţă", a declarat la postul Kompas TV, Muhammad Arafah, responsabil cu operaţiunile de salvare. "Continuăm să căutăm un bărbat de 43 de ani", a adăugat el.

De asemenea, Arafah a precizat că cel puţin 35 dintre pasageri sunt copii.

Echipele de salvare au difuzat imagini impresionante cu feribotul într-un nor de fum negru, în timp ce pasagerii se aflau în apropiere pe plute de salvare.

În jur de zece membri ai echipajului au fost arestaţi în cadrul anchetei ce ar urma să determine cauzele incendiului.

Accidentele maritime sunt frecvente în Indonezia din cauza proastei întreţineri a ambarcaţiunilor, care sunt un mijloc de transport utilizat des de indonezieni pentru a circula între cele 17.000 de insule şi insuliţe.

În 2018, aproape 160 de persoane au murit înecate după ce un feribot s-a scufundat în lacul Toba, pe insula Sumatra. În 2009, peste 300 de persoane au murit în naufragiul unui feribot ce făcea legătura între insulele Sulawesi (Celebes) şi Borneo.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...