Incendiu la bordul unui feribot în Indonezia: 274 de persoane au fost evacuate, un bărbat este dat dispărut

Incendiu la bordul unui feribot în Indonezia: 274 de persoane au fost evacuate, un bărbat este dat dispărut

O persoană a fost dată dispărută şi alte 274 au fost evacuate după ce un incendiu a izbucnit pe un feribot în Indonezia, au anunţat duminică autorităţile, informează AFP.

Feribotul Karya Indah se îndrepta spre oraşul Sanana, din arhipelagul Moluce, când s-a declanşat incendiul, determinând unii pasageri să sară în apă.

"Erau 275 de persoane la bord, dintre care 274 au fost evacuate în siguranţă", a declarat la postul Kompas TV, Muhammad Arafah, responsabil cu operaţiunile de salvare. "Continuăm să căutăm un bărbat de 43 de ani", a adăugat el.

De asemenea, Arafah a precizat că cel puţin 35 dintre pasageri sunt copii.

Echipele de salvare au difuzat imagini impresionante cu feribotul într-un nor de fum negru, în timp ce pasagerii se aflau în apropiere pe plute de salvare.

În jur de zece membri ai echipajului au fost arestaţi în cadrul anchetei ce ar urma să determine cauzele incendiului.

Accidentele maritime sunt frecvente în Indonezia din cauza proastei întreţineri a ambarcaţiunilor, care sunt un mijloc de transport utilizat des de indonezieni pentru a circula între cele 17.000 de insule şi insuliţe.

În 2018, aproape 160 de persoane au murit înecate după ce un feribot s-a scufundat în lacul Toba, pe insula Sumatra. În 2009, peste 300 de persoane au murit în naufragiul unui feribot ce făcea legătura între insulele Sulawesi (Celebes) şi Borneo.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”