Incendiu la cea mai mare centrală termică din regiunea Rostov, în urma unui atac cu drone VIDEO

Incendiu la cea mai mare centrală termică din regiunea Rostov, în urma unui atac cu drone VIDEO

Situată în Novocherkassk, la aproximativ 53 de kilometri distanță de Rostov-pe-Don, centrala termică joacă un rol crucial în sistemul energetic al regiunii Rostov, alături de centrala nucleară Rostov NPP, potrivit Kyiv Post .

Centrala din regiunea Rostov FOTO Wikimedia Commons

Un incendiu a izbucnit la centrala din Novocherkassk, cea mai mare centrală termică din regiunea Rostov, în noaptea de 25 martie, a confirmat Vasily Golubev, guvernatorul regional.

Conform rapoartelor, lucrătorii stației au reușit să limiteze incendiul fără să fie raportate victime. Cu toate acestea, investigațiile sunt în curs pentru a determina cauza incendiului, așa cum a declarat șeful regional.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au interceptat 11 drone ucrainene deasupra teritoriului regiunii Rostov în aceeași noapte.

Incidentul a determinat deconectarea automată a liniilor de înaltă tensiune de 330 kV, și anume Tikhoretskaya și Rostovskaya, perturbând temporar alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Raportele neofciale de pe canalul de telegramă Baza sugerează că centrala a fost atacată de mai multe drone, cu asaltul începând în jurul orei 2:30 dimineața.

Canalul de telegramă „CHEKA-OGPU” a distribuit chiar un videoclip care pretindea să arate un atac cu dronă la centrala din Novocherkassk GRES.

Situată în Novocherkassk, la aproximativ 53 de kilometri distanță de Rostov-pe-Don, centrala de la Novocherkassk este operațională din 1965. Facilitatea, care găzduiește nouă unități de alimentare cu energie electrică, joacă un rol crucial în sistemul energetic al regiunii Rostov, alături de centrala nucleară Rostov NPP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat