Încep să apară AMĂNUNTELE. Din Israel!

Încep să apară AMĂNUNTELE. Din Israel!

Vă mai amintiți de vizitele dese, unele secrete, ale lui Dragnea și Firea în Israel? Încep să apară amănuntele! PSD a câștigat alegerile parlamentare datorită unei campanii agresive și creative condusă de specialiștii israelieni în strategie electorală. Moshe Klughaft și Sefi Shaked au ajutat Partidul Social-Democrat să obțină o victorie categorică în alegerile de săptămâna trecută, scrie The Jerusalem Post

Românii s-au orientat către consilieri israelieni de strategie electorală datorită succeselor pe care aceștia le-au mai avut în trecut și experienței lor cu noile mijloace de comunicare în masă, precizează publicația israeliană de limbă engleză într-un articol publicat duminică. Articolul este ilustrat cu două fotografii. Într-una, unul dintre specialiștii israelieni în strategie electorală apare alături de Gabriela Firea, primarul Capitalei.

PSD a câștigat 45,67 la sută din voturi comparativ cu 20,4 la sută cât a obținut următorul partid clasat, într-un moment în care partidele de dreapta câștigă rând pe rând alegerile din Europa.

Moshe Klughaft, precizează The Jerusalem Post, este cunoscut pentru succesul său ca strateg-șef al partidului Bayit Yehudi (Căminul Evreiesc, partid al evreilor ultraortodocși), dar a lucrat și la un protest al rezerviștilor, după al doilea război cu Libanul, din 2006, care a ajutat la revenirea dreptei la putere în Israel. S-a implicat, totodată, și într-o campanie pentru studierea matematicii în care apărea fostul președinte Shimon Peres. În ceea ce-l privește pe Sefi Shaked, el a lucrat la campaniile premierului Benjamin Netanyahu și a președintelui partidului Shas (partid religios ultraortodox), Arye Deri, anunță Agerpres.

Campania pentru PSD, scrie The Jerusalem Post, a schimbat imaginea partidului în cea a unei formaţiuni reprezentând o alternativă mai proaspătă, patriotică.

Pentru a îmbunătăți imaginea partidului de centru-stânga, Klughaft și Shaked au folosit mesaje care în mod tradițional vin de la partidele de dreapta. Sloganul lor fost „Îndrăznește să crezi în România”, scrie Jerusalem Post. Au convins tineri să se filmeze și să trimită înregistrări în care spun că ei cred în România. Unul dintre clipuri i-a avut ca protagoniști pe tineri care spuneau că ei cred în România în timp ce se supuneau unui test cu detectorul de miniciuni, arată Jerusalem Post.

Au fost și videoclipuri negative, în care se spunea că susținătorii altor partide nu cred în viitorul țării. În alte clipuri creative apar cetățeni mai în vârstă care le cer tinerilor să voteze pentru viitorul țării, o cameră ascunsă care surprinde un cetățean care are de-a face cu birocrația în timp ce încearcă să-și ia permisul auto, europeni care spun în șapte limbi că ei vor ca social-democrații să câștige și reacții ale oamenilor care primesc un carnet cu realizările guvernului în exercițiu și care se dovedește că este gol. Asemenea clipuri au fost foarte diferite de cele folosite până atunci în campaniile din România, în care apăreau cu precădere oameni în prim-plan, cu cravată, care vorbeau, menționează publicația israeliană.

The Jerusalem Post precizează că Klughaft și Shaked nu au dorit să fie intervievați.

Soția lui Moshe Klughaft are însă pe contul de Facebook o postare din seara alegerilor din România în care exclamă, prezentând un ecran cu un exit-poll: „Ce victorie minunată!”. Ea a postat în ziua alegerilor din România și o fotografie în care Moshe Klughaft apare alături de sigla dintr-un sediu PSD. Ea spune că e ziua alegerilor în România, o zi importantă, după care soțul său, care a lipsit patru luni, nu mai are nicio scuză să nu vină acasă.

După cum vedeți mai jos, după apariția articolului în presa din România postarea a fost ștearsă.





Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...