Începe Mica Buclă! Participare record și expunere fără precedent: se va vedea în 50 de țări

Începe Mica Buclă! Participare record și expunere fără precedent: se va vedea în 50 de țări

Turul României la ciclism are loc în perioada 6-11 septembrie și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Mica Buclă este construită astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară - Transfăgărășan.

Organizatorii Micii Bucle au prezentat tricourile pe care le vor îmbrăca învingătorii. Foto FRC

Diversitatea peisajelor românești, o multitudine de obiceiuri, tradiții și comunități, precum și frumusețea locurilor traversate vor fi promovate, în premieră pentru ciclismul românesc, în 50 de țări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Pe plan local, Turul va fi transmis în direct și integral pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan. De asemenea, retrospectiva fiecărei etape va fi transmisă zilnic, în perioada competiției, pe TVR 1. Materiale video și știri din timpul competiției vor fi disponibile zilnic pe Eurosport.ro și pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmărite la cerere și pe aplicația Eurosport Player.

Vor participa 24 de echipe profesioniste din 15 țări, în total peste 130 de cicliști.

„Turul României se apropie de încă o ediție. Nu cred că se poate face un clasament al dificultăților de organizare, însă cu siguranță vom avea cel mai bogat Tur în materie de sportivi și echipe prezente. FRC vrea să mulțumească Ministerului Sportului și partenerului principal, Auchan România. Fără ei nu ar exista Turul României. Anul acesta vrem să anunțăm o reușită imensă din punct de vedere mediatic: parteneriatul cu Eurosport. Turul României va fi transmis în peste 50 de țări și astfel se transformă în ceea ce trebuie să fie o competiție sportivă de o asemenea anvergură: un vector sportiv, dar și turistic”, a declarat Alex Ciocan, Președintele Federației Române de Ciclism.

TurulRomaniei22   conferinta de presa  jpg

Organizatorii Turului, alături de ministrul sportului, ciclistul Eduard Novak. Foto FRC

Premii totale în valoare de peste 26.000 euro pentru cicliști

Cei peste 130 de cicliști profesioniști din țări precum precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria vor concura atât pentru puncte UCI, cât și pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro, acordate atât celor care punctează în clasamente, cât și celor care trec primii linia de sosire. De asemenea, la finalul fiecărei etape, liderii clasamentelor vor primi tricouri distinctive pe care să le poarte în etapa următoare, după cum urmează:

Tricoul galben – Lider în Clasamentul General

Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte

Tricoul Verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor

Tricoul Alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)

Se vor acorda și tricouri trofeu:

Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor (va fi purtat în competiție)

Tricoul Gri – Lider în clasamentul pe echipe (se acordă la finalul ultimei etape).

Startul Turului României este programat anul acesta la Satu Mare, unde festivitățile încep pe 5 septembrie, cu evenimentul de prezentare a echipelor. De asemenea, pentru a promova ciclismul în rândul comunităților locale, Federația Română de Ciclism și Auchan România propun competiții pentru copii în mai multe dintre orașele în care ajunge Turul: Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian și București. La aceste competiții, organizate sub formă de circuit sau contratimp individual, pot participa copii cu vârste între doi și 14 ani.

Programul Turului României:

MARȚI, 06.09.2022

Prolog, start – ora 17.00, finiș ora 19.30

Satu Mare, 2,1 km

Piața Libertății – Str. 1 Decembrie 1918 – Bd. Vasile Lucaciu – CFR Spital – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Traian – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Ion C. Brătianu

MIERCURI, 07.09.2022

Etapa 1, start – ora 12.00, finiș ora 17.30

Satu Mare – Bistrița Primărie, 204 km

Satu Mare – Hideaga – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița

Ciclism

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

4 Asta e Rusia, oameni buni!

5 Așa o fi?