Începutul anului școlar este costisitor - iată cum să economisești bani!

Începutul anului școlar este costisitor - iată cum să economisești bani!

Cumpărăturile pentru începutul anului școlar sunt adevărate găuri în buget. Însă, dacă ai copil care merge la școală, atunci nu poți să le eviți. Și nu vorbim doar de rechizite. Copilul tău s-ar putea să aibă nevoie de pantofi, ghiozdan, haine și chiar electronice pentru începutul noului an școlar. Având în vedere că trebuie să cumperi foarte multe lucruri odată, nu e de mirare că acest sezon vine cu cele mai mari cheltuieli pentru cel mic. Însă, nu te lăsa intimidat de lista de cumpărături, deoarece poți să faci economie și la această categorie, cu puțin efort. Prin urmare, iată ce trebuie să faci pentru a te încadra în buget atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru începutul noului an școlar.
 

Fii cu ochi pe oferte 

Cel mai simplu mod de a economisi bani este să urmărești ofertele speciale și reducerile. O simplă căutare în cataloagele online ale magazinelor dar și pe site-uri te va ajuta să îți creezi o idee despre ce prețuri vei găsi la cumpărăturile necesare. Poți face asta din timp, pentru a nu plăti un preț mai mare, având în vedere că acum este sezonul rechizitelor. Și nu uita să fii la curent cu oferta magazinelor generaliste. Spre exemplu, poți oricând să consulți un catalog Pepco online, pentru a găsi haine și rechizite la prețuri mai mici. Mărindu-ți aria de căutare, cu siguranță vei găsi cele mai bune oferte pentru nevoile tale. Pe lângă haine, vei putea găsi și rechizite școlare, ca de exemplu stilouri, creioane, penare, caiete și altele. Avandu-le disponibile pe toate în Pepco, vei economisi și bani și timp.

Cumpără produse generice și apoi personalizează-le

Rechizitele generice sunt mai ieftine, însă părinții cu copii mici le evită pentru că sunt și anoste și plictisitoare. Ei bine, atunci când ai un buget restrâns, o astfel de investiție poate fi problematică. Însă, poți să o eviți, personalizând rechizitele, în special caietele, care nu arată așa cum și-ar dori micuțul tău. Cu puțină creativitate și câteva culori, poți schimba fața oricărui caiet. Aceeași tehnică poți să o aplici și coperților de caiete, în cazul în care i se cer la școală. Mai mult, această activitate poate fi una distractivă și educațională, dacă le personalizezi împreună cu copilul tău. Astfel, copilul tău va avea caiete unice și colorate, după gustul lui.

Nu face rabat la calitate 

În goana după prețuri mai mici, poți să uiți un aspect foarte important: calitatea produselor. Nu întotdeauna se aplică principiul ieftin și bun. Ghiozdanul trebuie să susțină cărțile și caietele cel puțin un an, stiloul și pixurile trebuie să se așeze frumos pe pagină, iar hârtie caietelor nu trebuie să fie atât de subțire încât să se vadă scrisul de o parte pe cealaltă. Prin urmare, chiar dacă trebuie să scoși mai mulți bani din buzunar pentru ele, pe termen lung vei avea de câștigat pentru că nu mai trebuie să le înlocuiești foarte curând.
 

Cumpără doar strictul necesar

Dacă ai un buget limitat, atunci nu este obligatoriu să cumperi rechizite pentru tot timpul anului, fiind indicat să optezi pentru strictul necesar. Copilul tău nu va avea nevoie în prima zi de școală de 10 caiete de fiecare tip, zeci de pixuri și mai multe seturi de culori. Este suficient să iei câte un caiet pentru fiecare materie și instrumente de scris de scris de calitate. La fel poți face și cu hainele. Oricum copilul crește, în special dacă este în clasele primare. Deci nu este obligatoriu să investești în foarte multe rechizite deodată. Poți să le cumperi și pe parcursul anului, atunci când este nevoie. 

Începutul anului școlar vine cu o serie de provocări financiare pentru părinți. Însă, chiar dacă este cea mai scumpă lună din an, asta nu înseamnă că trebuie să cheltui prea mulți bani. Dacă te organizezi, cauți oferte speciale și ești dispus să depui puțin efort, poți să depășești această perioadă fără ca bugetul tău să aibă se suferit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...