Incidenţa COVID-19 a urcat la 7,73 la mie în Cluj-Napoca; CJSU a decis interzicerea circulaţiei după ora 20,00

Incidenţa COVID-19 a urcat la 7,73 la mie în Cluj-Napoca; CJSU a decis interzicerea circulaţiei după ora 20,00

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a hotărât că, începând cu 2 aprilie, este interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00 - 5,00, în municipiul Cluj-Napoca şi în alte opt unităţi administrativ-teritoriale în care incidenţa COVID-19 a depăşit indicele de 7,5 la mia de locuitori.

Potrivit hotărârii CJSU, există şi o serie de excepţii, cum ar fi cele referitoarea la deplasarea în interes de serviciu, pentru urgenţe medicale sau a persoanelor aflate în tranzit.

În Cluj-Napoca, incidenţa COVID-19 este de 7,73 la mie, după ce în cursul zilei de joi era la 7,65 la mie, fiind trecut pragul de 7,5.

Cea mai mare incidenţă din judeţul Cluj, 12,21 la mia de locuitori, este în comuna Gârbău. Celelalte localităţi în care incidenţa se situează peste 7,5 la mia de locuitori şi în care se aplică restricţia decisă vineri de CJSU sunt Apahida, Bonţida, Călăraşi, Ciucea, Palatca, Poieni şi Sic.

Incidenţa de ansamblu la nivelul judeţului Cluj este de 6,33 la mia de locuitori.

În judeţul Cluj există şi patru comune în care nu este înregistrat niciun caz de COVID-19. AGERPRES / (AS - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...