Incidentul armat de la universitatea UCLA: Un fost student și-a ucis profesorul, înainte de a se sinucide

Incidentul armat de la universitatea UCLA: Un fost student și-a ucis profesorul, înainte de a se sinucide

Autorul crimei urmate de sinucidere în campusul celebrei universități UCLA din Los Angeles (vestul Statelor Unite) este un fost student, care și-a asasinat cu sânge rece profesorul, a anunțat joi poliția locală, citată de agenția EFE.

Ucigașul, pe nume Mainak Sarkar, a publicat cu câteva luni în urmă pe rețelele de socializare mesaje împotriva profesorului William Klug, acuzându-l pe acesta din urmă că i-a furat un cod informatic pe care l-ar fi dat unei alte persoane.

Fostul student a pătruns miercuri în incinta facultății de inginerie a UCLA și l-a împușcat mortal pe Klug, profesor de Inginerie Mecanică și Aerospațială, pentru ca imediat apoi să se sinucidă cu aceeași armă.

Cât despre reproșurile fostului student la adresa profesorului, surse din cadrul universității, consultate de cotidianul Los Angeles Times, afirmă că ele sunt total neîntemeiate.

Șeful poliției din Los Angeles a declarat că între cele două trupuri neînsuflețite s-a găsit o notă, aparent lăsată acolo de criminal, dar nu a precizat conținutul acesteia.

Campusul universității a rămas miercuri închis timp de mai multe ore, în timp ce poliția locală a declarat "alertă tactică" în Los Angeles și a desfășurat sute de agenți în universitatea UCLA și în jurul ei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii