INCREDIBIL! Îți vine să vomiți când vezi că ministrul Justiției gândește ca un infractor! Ce adevăr iese la iveală cu Protocolul, măi, nenorocitule?

INCREDIBIL! Îți vine să vomiți când vezi că ministrul Justiției gândește ca un infractor! Ce adevăr iese la iveală cu Protocolul, măi, nenorocitule?

Îți vine să vomiți când vezi că ministrul Justiției gândește ca un infractor! Ce adevăr iese la iveală cu Protocolul, măi, nenorocitule?

„Apreciem desecretizarea Protocolului SRI - Parchetul General - adevărul trebuie să iasă la suprafaţă! Vom aprecia continuarea procesului de desecretizare!”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook. Da, oameni buni, acesta este ministrul Justiției din România! Care, prin aceste cuvinte, induce ideea că Protocolul a fost ceva ilegal, ordinar.

Același lucru l-a spus și Vosganian! 

Vosganian declarat vineri, la Iaşi, că protocolul de colaborare care a fost încheiat între SRI şi PÎCCJ "arată foarte limpede o intruziune, o agresiune la adresa clasei politice".

"În legătură cu aceste protocoale, lucrurile sunt mult mai grave decât par, pentru că noi avem o experienţă foarte amară a anilor 50 în care, e drept, nu erau protocoale între serviciile de informaţii şi procuratură pentru că serviciile de informaţii atunci puteau să deruleze şi anchete. Ca să puteţi vedea care este impactul faptului că Serviciul Român de Informaţii nu se transformă în clipa de faţă într-un delator, aşa cum a fost până acum, se vede din realitatea ultimului an. După ce aceste protocoale nu au mai funcţionat, au fost denunţate practic de SRI. DNA nu se mai bazează decât pe delaţiuni şi pe redeschiderea unor dosare vechi. Aşadar, e limpede că o bună parte din materialul probator era furnizat de SRI", a afirmat Varujan Vosganian.

Conform declaraţiilor acestuia, SRI în structura de conducere pe care o avea până în anul 2017 "avea o viziune oarecum parţială şi deformată a realităţii" şi a funcţionat, în anumite compartimente, "ca un fel de poliţie politică care furniza Procuraturii material pentru a anihila adversarii politici".

"Am putut vedea cu toţii transcrieri de înregistrări făcute de SRI, care sunt parţiale, s-au făcut adăugiri astfel încât să se obţină un anumit impact. Şi de ce să nu o recunoaştem, SRI a funcţionat cel puţin în anumite compartimente ca un fel de poliţie politică care furniza Procuraturii material pentru a anihila adversarii politici. Aceste protocoale arată foarte limpede o intruziune, o agresiune la adresa clasei politice. Am observat că cel puţin două elemente îmbucurătoare au trecut. Pe de o parte, faptul că SRI a decis să reintre în atribuţiile pe care le are. Dacă vreţi vă dau şi un exemplu, nu mi se pare normal ca din 2005 până în 2014 să avem zeci de mii de ascultări şi de urmăriri pe siguranţă naţională, iar dacă vă duceţi în închisori o să vedeţi că există doar câteva zeci de persoane, poate nici atâtea, care au fost condamnate pe siguranţă naţională. Şi atunci te întrebi dacă nu cumva aceste mandate pe siguranţă naţională nu erau decât o modalitate voalată de a urmări adversarii politici şi de a răspândi o stare de intimidare şi în rândul societăţii româneşti", a declarat Varujan Vosganian.

Deputatul ALDE a recunoscut că nu a reuşit să citească încă "cu atenţie, rând cu rând", protocolul încheiat între SRI şi PÎCCJ, care a fost desecretizat în urmă cu puţin timp.

"Eu sunt convins că ele vor face în perioada următoare obiectul unor discuţii. În orice caz, mi-aş dori ca desecretizarea acestor protocoale între SRI şi Parchet să încheie o pagină tristă în istoria României", a conchis Varujan Vosganian. 

Băsescu îi înjură pe lătrăi

Traian Băsescu, preşedintele PMP, susţine că din protocolul semnat în 2009 între Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii nu rezultă implicarea SRI în activitatea DNA în baza unor decizii ale CSAT din timpul când el era şef al statului şi se întreabă cum rămâne cu "minciuna propagandiştilor" în această privinţă.

„Vai ce chin, ce dor, ce jale!
S-a publicat protocolul semnat in 2009 intre Ministerul Public si SRI. Din cele 18 pagini ale protocolului, 2 sunt dedicate nominalizării legilor, ordonantelor de urgenta, hotărârilor de guvern si hotărârilor CSAT care constituie izvorul conţinutului protocolului.
Si, ce sa vezi?!

Din mandatul meu, sunt invocate 5 hotărâri CSAT, din care 4 se referă la antiterorism si contraterorism, activităţi aflate în sarcina DIICOT şi a Parchetului General. Doar hotărârea CSAT nr. 17/2005 se referă la combaterea corupţiei,a fraudei si a spălării banilor. În acestă hotărâre, instituţiile implicate sunt : Ministerul Finanţelor Publice , Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nici vorbă de implicarea SRI prin decizia CSAT.

Si atunci cum Dumnezeu rămâne cu minciuna incrâncenată a propangandiştilor Bogdan Chireac, Doru Buşcu, Abraham,Liviu Mihaiu, Mihai Gîdea, Mircea Badea, Radu Tudor, Cornel Nistorescu şi mulţi, mulţi altii, care de ani de zile susţin că implicarea SRI in activitatea DNA a fost generată de hotărârile CSAT stabilite prin decizia “UNICULUI” membru al acestei instituţii, desigur, Băsescu.
Cum rămâne cu propaganda mincinoasă latrăilor?
Vai ce chin, ce dor, ce jale!”, afirmă Traian Băsescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Protocolul SRI-Parchetul General:

Dana Gîrbovan: „Gravitatea prevederilor din acest protocol este cutremurătoare”

Președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a avut criticat dur Protocolul dintre SRI și Parchetul General, care a fost desecretizat vineri.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…