INCREDIBIL! Uite ce BLAZON NOBILIAR are INFRACTORUL SINUCIGAȘ A.Năstase!

INCREDIBIL! Uite ce BLAZON NOBILIAR are INFRACTORUL SINUCIGAȘ A.Năstase!

Măi oameni buni, voi știați că infractorul sinucigaș A.Năstase are blazon nobiliar? Cu ce se mai alege românul nostru care vizitează Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din București de pe strada Londra 39? Cu un blazon, dezvăluie Cătălin Prisăcariu pe Kamikaze .

 Același, dar în două prezentări. Mai întâi, dacă e suficient de atent, clientul MNHCV poate observa blazonul chiar la intrarea în muzeu, în stânga ușii, în basorelief, deasupra augustelor prenume (Daniela și Adrian) ale cuplului Năstase.

Dacă românul nostru nu se prinde, în interior, la parter, blazonul reapare în varianta coloră sub forma unui vitraliu. Dacă nici acum nu se prinde, nu putem decât să-i spunem noi despre ce e vorba, cu cuvintele celui care i-a desenat blazonul lui Năstase (Octavian Ion Penda – de altfel, primul director al MNHCV, în 2003 – citat de Cotidianul, în 2006): „La Năstase, blazonul e împărțit în patru carteluri. În stânga sus avem cele două fascii romane, o aluzie la pregătirea lui juridică. În dreapta avem un animal fantastic, jumătate cerb, jumătate pește, aluzie la faptul că este președinte la AGVPS, adică este și vânător, și pescar. Cele trei turnuri nu semnifică un însemn masonic (…), ci un turn cu trei niveluri. Primul reprezintă ceea ce a fost, ministru de Externe. Al doilea reprezintă ce era la vremea aia, prim-ministru, iar al treilea era simbolul a ceea ce va deveni – președintele țării. (…). A, precizez că deviza «Stat crux dum volvitur orbis» se traduce astfel: «Stă crucea în loc în timp ce pământul se învârte în jurul ei».“ 

Muzeul cu blazonul lui Năstase, născut prin HG dată de Năstase

Dar cum s-a ajuns aici? Prin Hotărâre de Guvern. Mai precis, prin HG 1438/2002, care spune așa: „Art. 1. Se înfiinţează Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, instituţie publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor, denumită în continuare muzeu.

Art. 2. (1) Muzeul are sediul în imobilul administrat de Regia Autonomă “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, situat în municipiul Bucureşti, str. Londra nr. 39, sectorul 1, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Se aprobă trecerea imobilului prevăzut la alin. (1) din domeniul privat al statului în domeniul public al statului.

Art. 3.(1) Muzeul este condus de un director general numit prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, potrivit legii.

(2) Numărul maxim de posturi al muzeului este de 16.

(3) Regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi organigrama muzeului se aprobă prin ordin al ministrului culturii şi cultelor în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 4. Cheltuielile curente şi de capital ale muzeului se finanţează din venituri extrabugetare şi din alocaţii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor.

Art. 5. Cheltuielile privind întreţinerea imobilului prevăzut la art. 2 se suportă de către muzeu, pe bază de contract de prestări de servicii încheiat cu Regia Autonomă “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Art. 6. (1) Finanţarea cheltuielilor pentru amenajarea imobilului prevăzut la art. 2 se suportă din bugetul Secretariatului General al Guvernului, în limita sumei de 900 milioane lei.“

Anual, MNHCV cheltuie cam un milion de lei de la bugetul public. Sigur, nu e mult, asta nu e nici o măcar o șpagă decentă. Dar nu numai că nu e mult, e chiar jignitor de puțin pentru privilegiul pe care-l avem să putem pupa, linge, atinge și privi blazonul lui Năstase.







Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...