Incredibil! Vladimir Tismăneanu a postat așa ceva! Reacția CNCD

Incredibil! Vladimir Tismăneanu a postat așa ceva! Reacția CNCD

Istoricul și politologul Vladimir Tismăneanu a postat vineri noapte pe Facebook o fotografie care înfățișa un stol de ciori și avea mesajul ”Aeroportul Țăndărei – Toate zborurile sunt anulate”.

Postarea a fost criticată dur de internauți și de activiști pentru drepturile minorităților.

Ulterior, Tismăneanu a șters postarea de pe Facebook și a scris un scurt text în care arată și-a asumat ”eroarea” și spune că nu a înțeles ”implicațiile rasiste”.

”O eroare, o precizare: Azi am postat, vreme de cateva minute, o poză primita pe messenger. Se voia haioasă. Nu-i deslusisem implicațiile rasiste. Nu traiesc in Romania, nu cunosc o mulțime de detalii. Am sters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranță, excluziune. Invățătură de minte pentru mine. Poate si pentru alții”, a scris Tismăneanu.

„Zilele astea, rasismul este peste tot. Însă parcă la un om care a studiat regimurile totalitare și stie foarte bine ororile pe care aceasta plagă le-a provocat întregii umanități, nu mă așteptam. Acum câteva ore, domnul Vladimir Tismăneanu a distribuit o super-mizerie rasistă. O imagine cu niște ciori care se odihnesc pe un gard de lemn, însoțită de textul "Aeroportul Tăndărei. Toate zborurile sunt anulate", a fost considerată de fostul Președinte al Comisiei pentru studierea dictaturii comuniste din România ca fiind "super tare"”, a comentat sociologul Gelu Duminică pe Facebook.



De asemenea, Institutul Elie Wiesel a reacționat, calificând poatarea lui Tismăneanu drept „rasism în elita culturii”.


 

Orașul Țăndărei, care are o importantă minoritate roma, este în carantină totală de două săptămâni.

Președintele CNCD anunță că se va autosesiza în cazul postării lui Vladimir Tismăneanu și va trimite speța la universitatea din SUA unde predă acesta

 Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a anunțat pe Facebook că se va autosesiza în cazul postării lui Vladimir Tismăneanu dacă instituția nu va primi plângeri.

Mai mult, ședul CNCD anunță că va trimite speța la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde predă Tismăneanu: ”vom solicita Universității Maryland să se pronunțe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică și nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizațională, academică”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...