India a eșuat în tentativa de lansare a primului ei satelit construit de sectorul privat

Prima încercare a agenției spațiale indiene de a lansa, joi, un satelit construit de sectorul privat din această țară nu a avut succes, a anunțat Kiran Kumar, directorul Indian Space Research Organization (ISRO), citat de DPA.

Satelitul de navigație IRNSS-H1 a beneficiat de o decolare normală de la Centrul Spațial Satish Dhawan din Sriharikota, fiind transportat de o rachetă din gama PSLV, însă scutul său termic nu a reușit să se desprindă în cea de-a patra etapă a lansării, a explicat Kiran Kumar într-o scurtă declarație de presă.

"Scutul termic nu s-a separat, iar ca urmare, satelitul nu a completat a patra etapă a lansării. În acest moment strângem detalii despre ceea ce s-a întâmplat", a adăugat directorul ISRO.

Satelitul a fost construit de un grup de șase companii, condus de Alpha Design Technologies cu sediul în Bangalore, sub supravegherea unei echipe de specialiști de la ISRO, a precizat DP Karnik, purtător de cuvânt al agenției spațiale indiene.

Satelitul ar fi trebuit să înlocuiască unul dintre cei șapte sateliți din cadrul Sistemului Indian de Navigație prin Satelit (Indian Navigation Satellite System — IRNSS), care funcționa defectuos.

"Este pentru prima dată când un consorțiu privat a fost implicat în integrarea satelitului", a spus DP Karnik, referindu-se la lansarea de joi. "ISRO intenționează să implice mai multe companii în activitățile de asamblare a sateliților în viitor".

Proiectul IRNSS a fost conceput pentru a furniza informații de geolocalizare în India și pe o rază de 1.500 de kilometri în jurul regiunii continentale indiene, pentru a reduce dependența acestei țări de sistemul american omolog — Global Positioning System (GPS).

Cei șapte sateliți ai sistemului de navigație indian, denumit NAVIC — de la "navigație prin intermediul unei constelații indiene (de sateliți)" — de prim-ministrul Narendra Mori, au fost plasați pe orbită între iulie 2013 și aprilie 2016.

Sistemul furnizează acces la două niveluri de date — unul pentru toți utilizatorii și un serviciu criptat care se adresează doar utilizatorilor autorizați, precum armata indiană.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing