India a înregistrat aproape 25.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record din decembrie 2020

India a înregistrat aproape 25.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record din decembrie 2020

India a înregistrat 24.882 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică de până acum din acest an, arată datele guvernului de sâmbătă, provocând îngrijorări privind recrudescenţa virusului în ţară, relatează DPA.

India, care cu 11,3 milioane de cazuri are cel mai mare număr de infectări după SUA, a avut un trend descrescător al contagierilor la sfârşitul lui 2020, dar numărul lor a început din nou să crească în ultimele săptămâni.

Statul Maharashtra din vestul ţării a contribuit în cea mai mare parte la creşterea numărului de cazuri din ţară, respectiv cu 15.817 din noile infectări, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

La nivelul întregii Indii, numărul cazurilor noi a crescut cu aproape 7% faţă de vineri, când ţara înregistra 23.285 de îmbolnăviri de coronavirus. Alte 140 de decese au ridicat numărul total al morţilor din cauze asociate COVID-19 la 158.446.

Numărul de infecţii raportat sâmbătă este cel mai mare de pe 19 decembrie, când au fost înregistrate 26.624 de noi infectări, potrivit datelor de pe site-ul Universităţii Johns Hopkins.

Pe lângă Maharashtra, care a impus lockdown-uri parţiale şi restricţii pentru a limita numărul de infectări, alte opt state, printre care Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat şi Tamil Nadu, au raportat un trend ascendent în numărul de cazuri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?